ΜΕΓΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΜΕΓΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Γνωρίζουμε πολύ καλά, τον τεράστιο φόρτο των υπηρεσιών της Εισαγγελικής Αρχής του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας.
Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι, λόγω του φόρτου αυτού, είναι αδύνατον σ’ αυτήν να επιληφθεί όλων των θεμάτων που αναδεικνύουν, σχεδόν καθημερινά, τα τοπικά ΜΜΕ, συστημικά και μη.
Όμως, αυτή η πραγματική αδυναμία, ερμηνεύεται, μάλλον ως ανοχή, από τους σύγχρονους Αυτοδιοικητικούς μας Άρχοντες.
Με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι σελίδες των ετήσιων εκθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής του Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης, με σωρεία παράνομων πράξεων ή παραλήψεων.
Οι οποίες βέβαια είναι οδυνηρές για την Ελληνική – άρα και τη Θεσπρωτική – Κοινωνία, μιας και δεν κοστίζουν μόνο οικονομικά, τον μνημονιοχτυπημένο και άγρια φορολογούμενο Έλληνα, αλλά και ηθικά, αφού διαβρώνουν κάθε έννοια πολιτισμού, σύννομης λειτουργίας του Κράτους και χρηστής διοίκησης των τοπικών Κοινωνιών.
Είναι, μια οδυνηρή πραγματικότητα, το καθεστώς αδυναμίας, αυταρχισμού, ιδιοκτησιακής νοοτροπίας και διαπλοκής, που επικρατεί στον Αυτοδιοικητικό μας τόπο.
Το χαρακτηρισθέν αμαρτωλό καθεστώς των προηγούμενων δεκαετιών, θεωρούνται πια, συγκριτικά με το σήμερα, ως … αγγελικό.
Χωρίς να το αποδεχθούμε ή να το οικειοποιηθούμε, οφείλουμε να μην αποκρύψουμε πια το γεγονός, ότι, πολλοί συμπολίτες μας, έχουν αρχίσει να μιλάνε για «σύσταση συμμοριών» θέλοντας να χρησιμοποιήσουν λέξεις και φράσεις δικονομικές.
Δεν μιλάμε πια για κατήφορο.
Μάλλον πρόκειται για κατρακύλα.
Για τον λόγο αυτό, σήμερα, περιορίζοντας τον αριθμό των περιπτώσεων που απαιτούν την Δικαστική παρέμβαση, κάνουμε έκκληση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, να διατάξει άμεσα έρευνα νομιμότητας ή μη των αποφάσεων των τοπικών Αυτοδιοικητικών, των έργων ή προμηθειών, με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων.
Ο νόμος γι’ αυτές, είναι σαφέστατος.
Δεν επιτρέπει παρερμηνεία.
Γι’ αυτό θα πρέπει, αφ’ ενός να ενημερωθεί η θεσπρωτική Κοινωνία τα στατιστικά στοιχεία των παράνομων ή αδικαιολόγητων Αυτοδιοικητικών πράξεων με την παραπάνω μέθοδο αυτή και αφ’ ετέρου να σταματήσει πια αυτή η βιομηχανία διαπλοκής, που σαν το σάπιο μήλο, έχει μολύνει τον ίδιο τον θεσμό.

Υ.Γ. Δεν έχουμε αντίρρηση, σύμφωνα με υπόδειξη αναγνωστών μας, το παρών σχόλιο να το απευθύνουμε, τόσο στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Οργάνου του Κράτους, όσο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας.
ΜΕΓΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΓΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.