Όπλα και πυρομαχικά από την Αλβανία στις αποθήκες των τζιχαντιστών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Όπλα και πυρομαχικά από την Αλβανία στις αποθήκες των τζιχαντιστών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πυρομαχικά και οπλισμός από την Αλβανία, αποκαλύφθηκε στα οπλοστάσια του ISIS, Τα όπλα εντοπίστηκαν στην περιοχή Ντάες που εγκαταλείφθηκε από τους τρομοκράτες και η σχετική αποκάλυψη έγινε μετά από έρευνα διεθνούς οργάνωσης που έχει έδρα το Λονδίνο και αντικείμενο τη διερεύνηση συγκρούσεων ανά τον κόσμο.

Στο θέμα αναφέρεται εκτενώς το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης της Αλβανίας.

Πρόκειται άλλωστε για έναν ακόμη κρίκο που συνδέει τη γείτονα χώρα με τους τζιχαντιστές.

Το 2014 και ύστερα από αίτημα του ΝΑΤΟ, η Αλβανία είχε στείλει όπλα στο Ιράκ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά των ακραίων ισλαμιστών. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα, θεωρούνται παλιότερα και μάλλον προήλθαν από παράνομη διακίνηση που έγινε από την Αλβανία προς την Συρία.
Πριν από έναν μήνα περίπου, η Αλβανική αστυνομία είχε προχωρήσει στην σύλληψη οκτώ ατόμων, μελών κυκλώματος που διακινούσε όπλα προς τη Συρία.

Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί όπλα διαφόρων τύπων, πυρομαχικά και χιλιάδες σφαίρες.

Μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας αναφέρονταν ότι οι οκτώ αποτελούσαν μέλη διεθνούς κυκλώματος που τροφοδοτούσε με όπλα τους ισλαμιστές της ISIS.

Δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου ανέφεραν ότι μέρος των όπλων διακινείτο προς την Ελλάδα και στη συνέχεια στη Συρία, καθώς και ότι ένα μέλος της σπείρας, έχει συλληφθεί και καταδικαστεί στην χώρα μας για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία.

Στον 39χρονο, μάλιστα, αποδόθηκε κεντρικός ρόλος στη δράση της σπείρας, καθώς ήταν αυτός που εντόπιζε τα όπλα, που στη συνέχεια διακινούσε το κύκλωμα.

Η Αλβανική αστυνομία καταζητούσε άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, φέρεται να τροφοδοτούσε το κύκλωμα με πυρομαχικά που αφαιρούσε από τις αποθήκες της Αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση της Αλβανικής Αστυνομίας και τη σύλληψη των οκτώ.
 
Όπλα και πυρομαχικά από την Αλβανία στις αποθήκες των τζιχαντιστών (+ΒΙΝΤΕΟ)  Όπλα και πυρομαχικά από την Αλβανία στις αποθήκες των τζιχαντιστών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.