Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ


Να που αποδεικνύεται ότι, πριν λίγα χρόνια, ήμασταν αιθεροβάμονες και γραφικοί.
Όταν πιστεύαμε πως, τούτος ο ακριτικός τόπος, θα αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.
Όταν, υπερήφανα, αποκαλούσαμε την Θεσπρωτία, με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ΠΥΛΗ της Ευρώπης.
Όταν είχαμε αναγάγει την Εγνατία οδό, σαν τον κύριο Ευρωασιατικό οδικό άξονα.
Βέβαια, που να φανταζόμαστε τότε, ότι, με απόφαση Ελληνικής Κυβέρνησης και μάλιστα ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ, σ’ όλα αυτά τα όνειρα, την ώρα που τα Ευρωπαϊκά Κράτη έχουν επιβιβαστεί στο βαγόνι της ανάπτυξης, θα γίνονταν στάχτη!
Έλα, όμως, που αυτή είναι η τραγική αλήθεια.
Τα έργα στο λιμάνι διακόπηκαν βίαια και άνευ σοβαρού λόγου, όταν από την ίδια την Κυβέρνηση διαβεβαιώνεται η ύπαρξη των προβλεπόμενων κονδυλίων.
Η Εγνατία, με την αύξηση του αριθμού και των τελών των διοδίων, αλλά και τις τιμής των καυσίμων, έχει ήδη καταστεί επαρχιακός δρόμος, εντός των Ευρωπαϊκών συνόρων.
Μέχρι τώρα όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μείωσης της τιμής των καυσίμων, ακόμη και τα κυβερνητικά στελέχη, γιατί είμαστε ανάμεσα στα λίγα κράτη, με τα ακριβά καύσιμα.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι μόνη της διαπραγματεύεται, σκληρά και πολύμηνα, την ανάπτυξη της χώρας, με τους αδίστακτους δανειστές, αποφάσισε την επιπλέον αύξηση της τιμής των καυσίμων.
Γνωρίζει, από τη δική της επιχειρηματολογία, ότι η αύξηση αυτή θα είναι η αιτία να εκτραπεί η κίνηση των αυτοκινήτων, από την Εγνατία, στους άλλους οδικούς άξονες των Βαλκανικών Χωρών.
Με αποτέλεσμα, να μειωθούν δραματικά τα κρατικά έσοδα, από τα τέλη των διοδίων, τους φόρους των καυσίμων και παράλληλα, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να βλέπει με το … μακαρόνι, τα καράβια, που θα εξυπηρετούνται πια, από και προς την Ευρώπη, από αντίστοιχα των Βαλκανικών Χωρών, με πρώτη και καλύτερη την Αλβανία.
Αλήθεια, δεν υπάρχει σ’ αυτήν την έρμη την Κυβέρνηση, ούτε ένας που να διαθέτει ένα δράμι μυαλού;
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.