Λουκέτο στον κοιμητηριακό Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, από την αρχαιολογία

Λουκέτο στον κοιμητηριακό Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, από την αρχαιολογία

 
 
Στην απαγόρευση χρήσης του Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, προχώρησε η εφορία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Παραμυθιάς, λόγω προβλήματος στην στατικότητα του κτιρίου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από αυτοψία της εφορίας αρχαιοτήτων, διαπιστώθηκαν ρωγμές σε πολλά σημεία της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να κριθεί ως ακατάλληλη για χρήση και μετά από απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ.κ Τίτου, απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε χρήση.

Χαρακτηριστικό του προβλήματος, είναι πως η χτεσινή εορτή του Αγίου Νικολάου (ορθός και θεία λειτουργία) πραγματοποιήθηκαν στον γειτονικό ναό του Αγίου Αναστασίου, αντί στον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επισκεφτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Ηπείρου, με σκοπό την ένταξη των επισκευών του Ι.Ν, στα κάποιο από τα πρόγραμμα αναστήλωσης και ανάδειξης των βυζαντινών μνημείων, όπως έχει συμβεί και με τον Άγιο Δημήτριο Ζερβοχωρίου.

Φυσικά προς το παρόν δεν μπορεί κάνεις να πει αν και πότε θα επαναλειτουργήσει κοιμητηριακός Ι.Ν Αγίου Νικολάου.
Λουκέτο στον κοιμητηριακό Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, από την αρχαιολογία Λουκέτο στον κοιμητηριακό Ι.Ν Αγίου Νικολάου στα Σαμέτια Παραμυθιάς, από την αρχαιολογία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.