Βούτηξαν για τον Σταυρό, στα παγωμένα νερά του μυθικού Αχέροντα (+BINTEO)

Βούτηξαν για τον Σταυρό, στα παγωμένα νερά του μυθικού Αχέροντα (+BINTEO)


 
Με λαμπρότητα και παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Γλυκή, ο αγιασμός του Αχέροντα του ποταμού των θρύλων και δοξασιών με τα μυθικά και μυστηριακά νερά, που τα ακολουθούν οι πιο ένδοξες αναφορές για τον διάπλου της πύλης του Άδη, στην διαδρομή των νεκρών προς τον άλλο κόσμο. Τα χαρακτηριστικά αυτά του μυθικού ποταμού, το καταστούν ως το ιδανικό μέρος για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Στα παγωμένα νερά του Αχέροντα, βούτηξαν 3 θαρραλέοι νεαροί πιστοί για να πιάσουν τον σταυρό, τηρώντας το αιώνιο έθιμο των Θεοφανίων.

Είχε προηγηθεί στις 7:30 θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή ενώ στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται με την συνοδεία του παραδοσιακού Ηπειρώτικου κλαρίνου.

Το παρόν έδωσαν, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς Υπαστυνόμος Β’ Κωνσταντίνος Τσιάκος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Δείτε στο βίντεο της  paramythia-online.gr που ακολουθεί, τι συνέβη το πρωί της Τετάρτης στον Αχέροντα
 
Βούτηξαν για τον Σταυρό, στα παγωμένα νερά του μυθικού Αχέροντα (+BINTEO) Βούτηξαν για τον Σταυρό, στα παγωμένα νερά του μυθικού Αχέροντα (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.