Ψήφισμα φορέων της Θεσπρωτίας για το ασφαλιστικό

Ψήφισμα φορέων της Θεσπρωτίας για το ασφαλιστικό
 
 
 
Σε κοινή σύσκεψη για το ασφαλιστικό, προχώρησαν οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς της Θεσπρωτίας, τη Δευτέρα, μετά από πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και επιστημόνων προχώρησαν σε διεξοδική συζήτηση για το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού Νόμου, όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε από την Κυβέρνηση και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στους αυτοπασχολούμενους/επαγγελματίες.

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης οι φορείς έδωσαν στη δημοσιότητα το παρακάτω ψήφιασμα:

Οι φορείς την Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του Σιντόρη Κων/νου – Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του Πάσχο Αλέξανδρο - Σύλλογος Μηχανικών Θεσπρωτίας, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του Σμυρόγλου Βασίλειο - Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΤΕΕ Ηπείρου, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της Κασίμη Κοσμά –Ενωση Λογιστών και Φοροτεχνικών Ν. Θεσπρωτίας, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της Κισσόπουλο Χρήστο – Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας , εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρό του Κιτσάτη Γρηγόριο), σε κοινή συνεδρίασή τους σήμερα στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, και μετά από διεξοδική συζήτηση για το προσχέδιο του ασφαλιστικού Νόμου, που έχει δημοσιοποιηθεί από την Κυβέρνηση, δηλώνουν ότι απορρίπτουν κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το κυβερνητικό σχέδιο.

· Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμένων.

· Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές. Η σκοπούμενη νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)., συνιστά εν τοις πράγμασιν δήμευση του εισοδήματος.

· Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.

· Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση.
Ψήφισμα φορέων της Θεσπρωτίας για το ασφαλιστικό Ψήφισμα φορέων της Θεσπρωτίας για το ασφαλιστικό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.