Ακριβά πληρώνουν μετακινήσεις και θέρμανση οι Θεσπρωτοί

Ακριβά πληρώνουν μετακινήσεις και θέρμανση οι Θεσπρωτοί

Άρθρο της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ - thespro.gr

Ακριβά πληρώνουν οι καταναλωτές τα καύσιμα στο Νομό Θεσπρωτίας, τόσο σε σχέση με τις μέσες πανελλαδικές τιμές, όσο και ανάμεσα στους υπόλοιπους Νομούς της Ηπείρου.

Μεσούσης της χειμερινής περιόδου και με τις θερμοκρασίες στην Ήπειρο τις τελευταίες δέκα ημέρες, ίσα που να ξεπερνάνε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, η ανάγκη των καταναλωτών να ζεστάνουν τις οικογένειές τους, τους οδηγούν στο να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη τους.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Θεσπρωτία είναι 0,750 € , την ίδια ώρα που η μέση τιμή πανελλαδικά είναι 0,706 €, ενώ οι κάτοικοι των Ιωαννίνων πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης 6 λεπτά φθηνότερα, με τη μέση τιμή στα 0,691 €.

Στους άλλους δύο Νομούς η μέση τιμή είναι, για το Νομό Άρτας 0,735 € και της Πρέβεζας 0,727 €

Ο μέσος όρος της χονδρικής τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης (κατ' οίκον) από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών για την Παρασκευή 22/01/2016 ήταν πανελλαδικά 0,622 € ανά λίτρο, ενώ στο Νομό Θεσπρωτίας η τιμή που πούλησαν οι εταιρείες ήταν 0,612, με το κέρδος των πρατηριούχων να φτάνει, στις ακριβότερες περιπτώσεις, τα 14 λεπτά.

Αναλυτικά οι τιμές των εταιρειών στους νομούς της Ηπείρου ήταν :

Στην απλή βενζίνη κίνησης 95 οκτανίων η μέση τιμή πανελλαδικά είναι 1,338 €, με την Θεσπρωτία να κατέχει και πάλι τα πρωτεία της ακριβότερης μέσης τιμής στην Ήπειρο, με 1,377 €, ενώ στα Γιάννενα πωλείται 1,321 €, στην Άρτα 1,351 € και στην Πρέβεζα 1,356 €.

Το πετρέλαιο κίνησης μόνο στο Νομό Θεσπρωτίας ξεπερνάει το 1 ευρώ με τη μέση τιμή στα 1,007 €, τη στιγμή που στην Άρτα είναι 0,982 € και σε Πρέβεζα και Γιάννενα στα 0,988 €.


Τέλος, όσοι καταναλωτές στο Νομό Θεσπρωτίας έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν στα οχήματά τους υγραέριο κίνησης, που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους, θα πληρώσουν και πάλι την ακριβότερη τιμή σε σχέση με τους Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας και λίγο φθηνότερη από τις τιμές του Νομού Άρτας.

Συγκεκριμένα, με το πανελλαδικό μέσο όρο να είναι στα 0,684 €, στην Θεσπρωτία είναι 0,700 €, στα Γιάννενα 0,672 €, στην Πρέβεζα 0,685 € και στην Άρτα 0,718€


Οι λιανικές τιμές των υγρών καυσίμων (αμόλυβδη 95 οκτ., σούπερ αμόλυβδη 100 οκτ., σούπερ LRP, πετρέλαιο κίνησης και υγραέριο κίνησης) αναρτώνται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας www.fuelprices.gr , όπου παρουσιάζονται καθημερινά οι ελάχιστες, μέσες και μέγιστες τιμές σε όλους τους Νομούς της χώρας.
Ακριβά πληρώνουν μετακινήσεις και θέρμανση οι Θεσπρωτοί Ακριβά πληρώνουν μετακινήσεις και θέρμανση οι Θεσπρωτοί Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.