Οι νέες αντικειμενικές αξίες στην Ήπειρο Που μειώνονται και πόσο στην Θεσπρωτία

Οι νέες αντικειμενικές αξίες στην Ήπειρο
Που μειώνονται και πόσο στην Θεσπρωτία


Τριάντα δύο διαφορετικά κλιμάκια και μειώσεις σχεδόν στο σύνολο των τιμών ζώνης σε όλη την Ελλάδα από 5% έως 21% περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Τον σχετικό πίνακα δημοσιεύει Tο Βήμα της Κυριακής.

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάιο του 2015 και βάσει αυτών θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν αλλάζει καθώς υπολογίζεται με τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν την 1η Ιανουαρίου 2015.

Ωστόσο, προκειμένου το ΥΠΟΙΚ να εξασφαλίσει για το 2016 έσοδα της τάξης των 2,65 δισ. ευρώ, θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξηθούν οι συντελεστές ΕΝΦΙΑ σε αρκετές περιπτώσεις.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις θα δουν όσοι έχουν ακίνητα σε τιμές ζώνης από 1.000 έως 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Την ίδια καθοδική τάση ακολουθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Ήπειρο.

Όμως οφθαλμοφανείς αδικίες δεν φαίνεται να αποκαθίστανται στο βαθμό που όλοι ανέμεναν.

Και φυσικά παραμένει το πρόβλημα των υψηλών αντικειμενικών στους παραδοσιακούς οικισμούς, οι οποίοι αφενός ερημώνουν κι αφετέρου τα κτίρια έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κόστος συντήρησης.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τους τέσσερις νομούς της ΗπείρουΟι νέες αντικειμενικές αξίες στην Ήπειρο Που μειώνονται και πόσο στην Θεσπρωτία  Οι νέες αντικειμενικές αξίες στην Ήπειρο Που μειώνονται και πόσο στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες