Πολιτιστικές Διαδρομές: Η Ήπειρος πρωτοπορεί και καινοτομεί

Πολιτιστικές Διαδρομές: Η Ήπειρος πρωτοπορεί και καινοτομεί


Δυόμισι χιλιάδες χρόνια ιστορίας, πέντε αρχαία θέατρα, οκτώ χώροι θέασης... 344 χιλιόμετρα στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, συγκροτούν τις «Πολιτιστικές Διαδρομές» την πιο καινοτόμα και πρωτοποριακή παρέμβαση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας τον πολιτισμό, τα έργα υποδομής και τα τοπικά προϊόντα.

Στο έργο, με το οποίο κάνει ουσιαστικά μεγάλη πρεμιέρα το νέο ΕΣΠΑ, στην Περιφέρεια Ηπείρου, αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος.

Άλλωστε όπως τόνισε ο κ. Μπένος, με το συγκεκριμένο έργο επιχειρείται ένα ποιοτικό άλμα.

«Στην Ήπειρο γεννιέται μία καινούρια ελπίδα... Τα μνημεία θα συναντηθούν με την πραγματική ζωή, με την αειφορία, την ανάπτυξη και την οικονομία», σημείωσε ο κ. Μπένος.

Αυτή άλλωστε είναι η βασική φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίστηκε η πρόταση, με πρωτομάστορα τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου.

Όπως είχε αναφέρει εδώ και μέρες το Epiruspost, η Περιφέρεια Ηπείρου ήδη έχει προχωρήσει στην πρώτη πρόσκληση για τα έργα του νέου ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 11 εκατομμύρια ευρώ.

Το Διάζωμα από την πλευρά του έχει δρομολογήσει τέσσερις, σημαντικές μελέτες, που αφορούν στο Ρωμαικό Θέατρο της Νικόπολης, στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, στη δημιουργία συμφώνου ποιότητας της Διαδρομής και στη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος μέσα από την επιχειρηματικότητα.

Οραματικό, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, εκφράζοντας την ικανοποίηση του, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση του νέου ΕΣΠΑ, στη χώρα.

Σκοπός του, είναι να συνδέσει τα μνημεία με το περιβάλλον και την οικονομία και να δώσει προστιθέμενη αξία.

Για το Νομό της Πρέβεζας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην συγκεκριμένη παρέμβαση, περιλαμβάνεται το έργο της νέας εισόδου. Η οριστική μελέτη έχει παραληφθεί και τον επόμενο μήνα θα κατατεθεί στο ΚΑΣ.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ιωάννου, έχει γίνει το κτηματολόγιο, θα προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις και θα ακολουθήσει η προκήρυξη της δημοπράτησης.

«Υπάρχουν τα χρήματα, θα δημοπρατηθεί μέσα στο έτος και θα έχουμε μια καινούργια είσοδος της πόλης της Πρέβεζας, η οποία δεν θα περνάει από το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης, αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε και μια είσοδο με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, με ανισόπεδο κόμβο στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και με ισόπεδους κόμβους στη ΒΙΠΕ, στην περιοχή του ΚΤΕΟ και στο ύψος του Μουσείου», υπογράμμισε.

Σημειώνεται τέλος πως στις 16 και 17 Απριλίου το Διάζωμα για να τιμήσει το έργο που γίνεται στην Ήπειρο, θα κάνει την τρίτη συνάντηση με τα εταιρικά του μέλη στο Parga Beach, όπου θα γίνει και συνολική παρουσίαση του έργου.
Πολιτιστικές Διαδρομές: Η Ήπειρος πρωτοπορεί και καινοτομεί  Πολιτιστικές Διαδρομές: Η Ήπειρος πρωτοπορεί και καινοτομεί Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.