Λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του π. Κυριάκου Γκίκα

Λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του π. Κυριάκου Γκίκα

 
 
Πλήθος πιστών απ' ολόκληρη τη Θεσπρωτία και άλλες περιοχές, συνέρρευσε στην Κεστρίνη Φιλιατών, για να πει το ύστατο χαίρε σ' έναν κληρικό, τον πρωτοπρεσβύτερο Κυριάκο Γκίκα, που άφησε εποχή με το παράδειγμά του, που πάντοτε θα εμπνέει, με το φως της ψυχής του, που πάντοτε θα λάμπει και με την προσευχή του, που πάντοτε θα μας στηρίζει. 
 
Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, συμπαραστατούμενος από τον ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου Μεθόδιο Ντελή,τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Βελισσάριο Σάντα και πλειάδα κληρικών. 
 
Ο Σεβασμιώτατος στο συγκινητικό επικήδειο λόγο του, χαρακτήρισε αγγελική μορφή τον αλησμόνητο παπαΚυριάκο, που, όπως επεσήμανε, με πολύ κόπο και προσπάθεια έφτιαξε τον περικαλλή ναό του αγίου Μηνά και το πνευματικό κέντρο. 
 
Ακόμη επεσήμανε τις ιερατικές αρετές του, υπογραμμίζοντας ότι αναδείχθηκε αληθινός κληρικός. 
 
Με τα κατάλληλα λόγια μίλησαν για τη δράση και τη μορφή του παπαΚυριάκου Γκίκα και ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, καθώς και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μάστορας. 
 
Eτάφη στον περίβολο του ιερού ναού του αγίου Μηνά, που δημιούργησε, με τη συνδρομή των πιστών, εκ θεμελίων. 
 
Κοινή είναι η εκτίμηση των πιστών ότι o αοίδιμος πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Γκίκας υπήρξε πρότυπο ιερωμένου, που όσο ζούσε, αλλά και μετά το θάνατό του, έδινε και δίνει ψυχική δύναμη και πίστη. 
 
Λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του π. Κυριάκου Γκίκα  Λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του π. Κυριάκου Γκίκα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.