Στους μπαταχτσήδες της βουλής ο Αντώνης Μπέζας Δεν πληρώνει το ΑΤΟΚΟ δάνειο που πήρε από τη βουλή

Στους μπαταχτσήδες της βουλής ο Αντώνης Μπέζας
Δεν πληρώνει το ΑΤΟΚΟ δάνειο που πήρε από τη βουλή


Άτυπη προθεσμία λίγων ημερών να σπεύσουν να τακτοποιήσουν οφειλές που έχουν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών έχει δοθεί σε περισσότερους από 70 πρώην βουλευτές (κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία), οι οποίοι έχουν πάρει άτοκα δάνεια έως και 15.000 ευρώ, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση της καταβολής της οφειλής τους, επικαλούμενοι αντικειμενική αδυναμία.

Ανάμεσά τους και ο τέως Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Αντώνης Μπέζας.


Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε μία από τις πρώτες κινήσεις που έκανε στο πλαίσιο της τακτοποίησης των οικονομικών της εθνικής αντιπροσωπίας, ζήτησε και πήρε από την αρμόδια υπηρεσία την πλήρη λίστα με περισσότερους από 120 νυν και πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του προνομίου του άτοκου δανείου.

Από τα λεπτομερή στοιχεία που έλαβε προέκυψε ότι πάνω από 50 νυν βουλευτές καταβάλλουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις, με παρακράτηση από τη βουλευτική τους αποζημίωση, αλλά ένας αριθμός που ξεπερνά τους 70, ορισμένοι από τους οποίους δεν εξελέγησαν ούτε στις εκλογές του 2012, έχουν οφειλές πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που θα έπρεπε, καθώς με τη μη εκλογή τους διέκοψαν την αποπληρωμή του χρέους τους.

Αρχικά, τον Νοέμβριο ο κ. Βούτσης απευθύνθηκε στους πρώην συναδέλφους του για να θυμίσει την εκκρεμότητα.
Και επειδή προφανώς δεν είδε κάποια κινητικότητα από μέρους τους, επανήλθε.
Με μια ολιγόλογη επιστολή, την οποία αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο κ. Βούτσης κάλεσε τους ασυνεπείς βουλευτές να ανταποκριθούν στην υποχρέωση που έχουν αναλάβει απέναντι στη Βουλή, δίνοντάς τους μάλιστα τη δυνατότητα εξόφλησης σε 48 δόσεις, κάτι που έτσι κι αλλιώς αποτελεί σημαντική διευκόλυνση, καθώς ήδη παίρνοντας το δάνειο είχαν αντίστοιχη προθεσμία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης στην επιστολή με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου 2015 ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: 
"Στη συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου 4281/18.11.2015 επιστολής που σας έχει αποσταλεί και με την οποία σας υπενθυμίζουμε την εκκρεμότητά σας για την αποπληρωμή του δανείου που είχατε λάβει από τον Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Βουλευτών κατά τη διάρκεια της θητείας σας και για ποσό ύφους (...........€) παραλείψαμε να σας ενημερώσουμε για την αυτονόητη δυνατότητα που έχετε για ρύθμιση ολόκληρου του οφειλόμενου ποσού του δανείου σας σε έως και 48 δόσεις... Εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας μπορείτε να αιτηθείτε στην Ειδική Γραμματεία του προέδρου της Βουλής τη ρύθμιση του δανείου σας σε όσες δόσεις επιθυμείτε και μέχρι σαράντα οκτώ μηνιαίες άτοκες, υπέρ του αρ. λογαριασμού της ΕΤΕ στον Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Βουλευτών, με μόνη αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία".

Το αμέσως επόμενο διάστημα από την παραλαβή της επιστολής, το γραφείο του κ. Βούτση επισκέφθηκαν βουλευτές που επικαλέστηκαν οικονομική αδυναμία ακόμα και εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι άνεργοι. 

Μάλιστα, υπήρξε βουλευτής ο οποίος προσήλθε στην αρμόδια υπηρεσία με την περσινή φορολογική δήλωσή του, στην οποία εμφανίζεται ετήσιο εισόδημα... 350 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέβαλαν την πρώτη δόση (ο ένας εκ των οποίων είχε στο παρελθόν κορυφαία θεσμική ιδιότητα), ένας της Ν.Δ. που κατέθεσε 100 ευρώ για χρέος 4.517 ευρώ, ένας των ΑΝ.ΕΛ. που κατέθεσε μία δόση έναντι οφειλής 9.800 ευρώ και ένας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που κατέβαλε 114 ευρώ και εξόφλησε το σύνολο του ποσού που όφειλε.

Στο χρονικό διάστημα του ενός μήνα που δόθηκε από τον κ. Βούτση για να ξεκινήσει η αποπληρωμή των δανείων μόλις 25 έσπευσαν να καταθέσουν την αίτηση για τις 48 δόσεις, ενώ εκείνοι που είτε αποπλήρωσαν είτε κατέθεσαν έστω και μία δόση ήταν όλοι κι όλοι... πέντε!

Από τους συνολικά πάνω από 70 πρώην βουλευτές, οι 28 ανήκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, οι 27 στη Νέα Δημοκρατία, πέντε στους «Ανεξάρτητους Ελληνες», δύο στη Χρυσή Αυγή και ένας στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Στη λίστα των πρώην υπάρχουν κάποιοι που οφείλουν ποσά που ξεκινούν από 2.700 ευρώ (σ.σ.: ο λόγος για πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γεωργίου Παπανδρέου), ενώ οι οφειλές φτάνουν στο ποσό των 15.000 ευρώ για πρώην βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας που εκλεγόταν στη Βόρειο Ελλάδα. 

Όμως, η μεγάλη πλειονότητα των χρεών αφορά ποσά που κυμαίνονται από 5.000 έως 10.000 ευρώ. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως τουλάχιστον έχουν καταγραφεί από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, υπάρχει αντικειμενική οικονομική αδυναμία. 

Βουλευτές οι οποίοι από τη μη επανεκλογή τους και λόγω της αυξημένης ανεργίας δεν έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν οικονομικά κι έχουν μεγάλες οφειλές. 

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες άλλες περιπτώσεις που αφορούν προκλητική αδιαφορία και κατά σύστημα αποφυγή πληρωμής ενός δανείου, το οποίο μάλιστα είναι άτοκο.

Ο τέως Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μπέζας σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των ανέργων πρώην βουλευτών, αφού εργάζεται ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Πάργα κ. Αντώνη Νάστα και μάλιστα με μεγάλο μισθό.
Δεν γνωρίζουμε εάν ανήκει στους 25 που έσπευσαν να καταθέσουν την αίτηση για τις 48 δόσεις, στους 5 που είτε αποπλήρωσαν είτε κατέθεσαν έστω και μία δόση.
Οφείλει ο ίδιος να ενημερώσει τους Θεσπρωτούς εάν ανήκει ή όχι σε αυτούς που προκλητικά αδιαφορούν για να αποφύγει την πληρωμή ενός δανείου και μάλιστα άτοκου.
Στους μπαταχτσήδες της βουλής ο Αντώνης Μπέζας Δεν πληρώνει το ΑΤΟΚΟ δάνειο που πήρε από τη βουλή Στους μπαταχτσήδες της βουλής ο Αντώνης Μπέζας  Δεν πληρώνει το ΑΤΟΚΟ δάνειο που πήρε από τη βουλή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.