ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ
 
 
Οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων ΕΣΠΑ και οι απεντάξεις εκατοντάδων έργων, μεταξύ των οποίων και έργα τοπικού ενδιαφέροντος τέθηκαν στο επίκεντρο Επίκαιρης Επερώτησης 11 βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο Β. Γιόγιακας, που συζητήθηκε στη Βουλή ενώπιον του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης, Τουρισμού κου Γιώργου Σταθάκη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Γιόγιακας τόνισε ότι:

Με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διακόπηκε η χρηματοδότηση πολλών μεγάλων έργων για 6 ολόκληρους μήνες. 
Η στάση πληρωμών οδήγησε σε διακοπή των εργασιών και σε σοβαρές καθυστερήσεις.
 
Στην Ιόνια Οδό παραμένει το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων ενώ απομένουν μόλις 14 μήνες πριν την επίσημη λήξη της χρηματοδότησης. 
 
Η ολοκλήρωση των έργων της δεύτερης φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει πάρει νέα παράταση για τον Μάρτιο του 2017, σπρώχνοντας ακόμα πιο πίσω την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης. 
 
Το 2015 υπήρξαν επίσης απεντάξεις έργων μικρότερης κλίμακας, αλλά πολύ σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες. 
 
Στον κάλαθο των αχρήστων πετάχτηκε η κατασκευή πεζοδρομίων στην Παραμυθιά, και ας είχε ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης. 
 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό πόσοι τελικά είναι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση των μεταφερόμενων έργων και το έργων-γέφυρα, πόσοι από αυτούς αφορούν το 2016 και εάν πράγματι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν για την κατ' εξαίρεση παράταση της επιλεξιμότητας των κοινοτικών δαπανών σε όλα ανεξαιρέτως τα συγχρηματοδοτούμενα μεγάλα έργα.
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες