Μόνιμο 24ωρο μπλόκο της ΕΛΑΣ στον Αχέροντα για λαθρομετανάστες και πρόσφυγες


 
 
Με μπλόκο στην γέφυρα του Αχέροντα στην Γλυκή προσπαθεί να η ΕΛΑΣ να ελέγξει την ροή προσφύγων καθώς και λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το σχέδιο της ΕΛΑΣ τέθηκε σε εφαρμογή από το βράδυ της Τετάρτης και προβλέπει 24ωρη παρουσία αστυνομικών και συνοριοφυλάκων στα όρια Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Παράλληλα παρόμοια επιχείρηση έχει στηθεί και στην διασταύρωση της Πάργας για τους ίδιους λόγους.

Το στρατηγικό σχέδιο αφορά τον έλεγχο των δευτερογενών ροών μετανάστευσης ώστε να αποτρέπονται οι μετακινήσεις μεταναστών προς τα σύνορα.

Εντομεταξύ δια στόματος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, έγινε γνωστό ότι στην Ήπειρο θα δημιουργηθεί άμεσα κέντρο φύλαξης προσφύγων. Μάλιστα ο Υπουργός μίλησε για παλιό στρατόπεδο, που αυτόματα σημαίνει ότι το Κέντρο οδηγείται είτε προς τη Φιλιππιάδα είτε προς το Καλπάκι. Μάλιστα με τη διάσταση που παίρνει το πρόβλημα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να χρησιμοποιηθούν σταδιακά και οι δύο χώροι ή ακόμα και νέοι χώροι (!!)

Οι νέες εξελίξεις προκαλούν έντονο προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες και ειδικά σε εκείνες που υπάρχουν χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για φιλοξενία προσφύγων. Κατά γενική ομολογία, οι Ηπειρώτες που έζησαν σχετικά πρόσφατα το μεγάλο κύμα φυγής από την Αλβανία, δείχνουν να αντιλαμβάνονται απόλυτα το πρόβλημα που βιώνουν οι πρόσφυγες, εν τούτοις εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εγκατάστασή τους σε χώρους δίπλα από αστικά κέντρα και ειδικά την τωρινή περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Των όσων διαδραματίζονται στην Ελλάδα, σπεύδει πάντως να αξιοποιήσει προς όφελός της η Αλβανία, η οποία δια της Υπουργού Άμυνας Μίμης Κοδέλι, δήλωσε έτοιμη να δεχθεί πρόσφυγες από τη Συρία! Έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει ότι η χώρα της δεν πρόκειται να δεχθεί να παραμείνουν στο έδαφός της, αλλά να τη χρησιμοποιήσουν ως «τράνζιτ» ώστε να μετακινηθούν προς χώρες της Ευρώπης. Ουσιαστικά δηλαδή άναψε το «πράσινο φως» προς τους Σύριους που μέχρι τώρα κατευθύνονται προς τα Σκόπια, να αλλάξουν προορισμό και μέσω της Ηπείρου να φτάσουν στην Αλβανία. Η Αλβανίδα Υπουργός, έσπευσε να προσθέσει ότι θα ζητήσει να εντοπιστούν κακοποιά στοιχεία που ενδεχομένως να υπάρχουν ανάμεσα στους πρόσφυγες, ώστε να αποκλειστεί η είσοδός τους στην Αλβανία και να παραμείνουν κι αυτοί (οι κακοποιοί) «εγκλωβισμένοι» στην Ελλάδα! Η Αλβανική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ έχει ανακοινώσει τη δημιουργία δύο κέντρων υποδοχής σε Αργυρόκαστρο και Κορυτσά (περιοχές με έντονο ελληνικό στοιχείο), στην πράξη δεν έχει προχωρήσει τις εργασίες, σε αναμονή της χρηματοδότησης που θα τύχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μόνιμο 24ωρο μπλόκο της ΕΛΑΣ στον Αχέροντα για λαθρομετανάστες και πρόσφυγες Μόνιμο 24ωρο μπλόκο της ΕΛΑΣ στον Αχέροντα για λαθρομετανάστες και πρόσφυγες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.