ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ




Την αλληλεγγύη και την αγωνιστικότητα των τοπικών φορέων και των πολιτών, στο διετή αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Ιωαννίνων, επιβράβευσε και αναγνώρισε ο ιστορικός σταθμός της Ηπείρου και η διοίκηση της ΕΡΤ.

Δεκάδες φορείς και εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και οι εκπρόσωποί τους, όπως και οι αγωνιστές και αλληλέγγυοι, πήραν τον έπαινο για την αντοχή που επέδειξαν, τη συνεισφορά και την αλληλεγγύη. Η τοπική ΕΡΑ στηρίχθηκε τα δύο «πέτρινα χρόνια» στην αλληλεγγύη που ανιδιοτελώς πρόσφεραν φορείς, τοπικός Τύπος και δεκάδες εκατοντάδες πολίτες που έκαναν δική τους υπόθεση την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Η κοινωνία ήταν αυτή που κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τις αυταρχικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και αυτό αναγνώρισε τόσο η ΕΡΤ κεντρικά όσο και η τοπική ΕΡΑ.

Είναι αξιοσημείωτη η σχέση που δομήθηκε μεταξύ του τοπικού σταθμού και της τοπικής κοινωνίας, με αρκετούς αλληλέγγυους ακόμη και σήμερα να έρχονται στο σταθμό, να στηρίζουν την επαναλειτουργία και ταυτόχρονα να ασκούν κριτική επί του προγράμματος. Μπροστάρηδες στην περιφρούρηση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας ήταν τα δύο αυτά χρόνια οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς καθώς και οι χιλιάδες ανώνυμοι ακροατές που έστελναν συγκινητικά μηνύματα στήριξης για τη συνέχιση του αγώνα. Αυτό ακριβώς αναγνώρισε και τίμησε η διοίκηση της ΕΡΤ και όλοι όσοι αγωνίστηκαν, μεταξύ και αυτών οι περισσότεροι εργαζόμενοι, ώστε να αποκτήσει φωνή η κάθε ΕΡΑ και να παραμείνει ανοιχτό το παράθυρο της αλληλοεπικοινωνίας μεταξύ της ΕΡΤ και της κοινωνίας.

Έμφαση στην καθημερινή αλληλεγγύη των πολιτών έδωσε η προϊσταμένη του σταθμού Αγγελική Παππά. Μιλώντας στην εκδήλωση,υπενθύμισε πως ο αγώνας είχε αίσια έκβαση χάρη στην ενότητα των αγωνιστών-εργαζομένων από τη μια και πολιτών και φορέων από την άλλη. Αλλά ούτε και η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ ξεχνά την τεράστια συμβολή της κοινωνίας στη μάχη που έμοιαζε άνιση, αλλά τελικά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφού ο εξουσιαστικός – κυβερνητικός αυταρχισμός ηττήθηκε. «Αν έλειπε η δική σας συμβολή και συμμετοχή δεν θα υπήρχε δυνατότητα να φτάσουμε εδώ που είμαστε», υπογράμμισε ο Γιώργος Γιουκάκης, προσθέτοντας πως «αυτό που δεν ξεχνάμε είναι η παρακαταθήκη της διετίας». Αγώνα για καλύτερη ακόμα ΕΡΤ πρότεινε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, εξαίροντας την αλληλεγγύη των πολιτών, ενώ ειδική αναφορά έκανε στους 19 ανθρώπους (εργαζόμενους της ΕΡΤ και αλληλέγγυους) που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αγώνα.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σωτήρης Αργύρης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα για την επαναλειτουργία του σταθμού, τονίζοντας πως «δεν φοβηθήκαμε και δεν πτοηθήκαμε γιατί είχαμε εσάς δίπλα μας και αντλούσαμε δύναμη σε κάθε βήμα και κάθε μέρα».

Η ΕΡΤ Ιωαννίνων ευχαριστεί, για μια ακόμη φορά, όλους τους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, τον τοπικό Τύπο και κάθε φορέα που συμμετείχε στον κοινό αγώνα να απαλλαγεί ο ιστορικός σταθμός από το φίμωτρο που η τότε κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει στην ΕΡΑ και την τοπική κοινωνία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.