Περιφέρεια Ηπείρου: Οργάνωση δράσεων για την ενημέρωση μαθητών Λυκείων, για ζητήματα ισότητας των φύλωνΤην οργάνωση δράσεων για την ενημέρωση των μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως των τριών τάξεων των Λυκείων, για ζητήματα ισότητας των φύλων, μετά από σχετική εισήγηση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας σε σημερινή συνεδρίασή της.

Ο σχεδιασμός των αξόνων παρέμβασης και ενημέρωσης, οι οποίοι θα συναποφασιστούν με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα περιλαμβάνουν τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον καθορισμό του περιεχομένου της ενημέρωσης, τον προγραμματισμό επισκέψεων ενημέρωσης στα σχολεία, τη συνεργασία με θεατρικές ομάδες για την παραστατική μετάδοση των μηνυμάτων ισότητας με γνώση επί του αντικειμένου της ισότητας, οι οποίοι/ οποίες θα πραγματοποιούν τις επισκέψεις ενημέρωσης.

Σε πρώτο επίπεδο οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Ιωαννίνων για την καταγραφή της ανταπόκρισης και της αποδοχής τους, με προοπτική επέκτασής τους σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, τόνισε πως για τη σχετική δράση έχει προηγηθεί συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση και αποδέχθηκε τη συνεργασία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προτεινόμενων δράσεων. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό της πρωτοβουλίας και με άλλα καίρια ζητήματα της σχολικής κοινότητας, όπως η αγωγή υγείας, κ.ά..
Περιφέρεια Ηπείρου: Οργάνωση δράσεων για την ενημέρωση μαθητών Λυκείων, για ζητήματα ισότητας των φύλων Περιφέρεια Ηπείρου: Οργάνωση δράσεων για την ενημέρωση μαθητών Λυκείων, για ζητήματα ισότητας των φύλων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.