Απάντηση του Υπ. Εργασίας σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα Ξεκινά η ενημέρωση του καταλόγου των παθήσεων που κρίνονται με επ' αόριστον αναπηρίαΤην επικαιροποίηση των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας καθορίζεται επ' αόριστον προαναγγέλλει το Υφυπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντώντας σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα για την ένταξη της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στον σχετικό κατάλογο.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας είχε ζητήσει να ενταχθεί η νόσος της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, ως μη αναστρέψιμη και μη επιδεχόμενη βελτίωσης, να ενταχθεί στον κατάλογο με τις 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις που κρίνονται με επ' αόριστον αναπηρία. Είχε υπογραμμίσει ότι το ισχύον καθεστώς υποβάλλει τους πάσχοντες και τους οικείους τους στην άσκοπη ταλαιπωρία των επαναλαμβανόμενων αξιολογήσεων στα Κ.Ε.Π.Α. ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις στερεί την πρόσβαση των ασθενών σε προνοιακές παροχές που είναι αναγκαίες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Στην απάντηση του Υπουργείου σημειώνεται ότι ανασυγκροτήθηκε πρόσφατα η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή το οποίο γνωμοδοτεί για τις παθήσεις που κρίνονται με επ' αόριστον αναπηρία με σκοπό «το επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επικαιροποίηση τόσο των ποσοστών αναπηρίας όσο και των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον»
Απάντηση του Υπ. Εργασίας σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα Ξεκινά η ενημέρωση του καταλόγου των παθήσεων που κρίνονται με επ' αόριστον αναπηρία Απάντηση του Υπ. Εργασίας σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα Ξεκινά η ενημέρωση του καταλόγου των παθήσεων που κρίνονται με επ' αόριστον αναπηρία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.