Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής



Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας θα λάβει μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού Σχολείου «WeDo Scratching». Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Ο γαλαξίας μας». Ο διαγωνισμός αρχικά θα γίνει σε περιφερειακό επίπεδο στα Γιάννενα την Κυριακή 28-02-2016 και ώρα 10.30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την επιλογή των καλύτερων κατασκευών ανά περιφέρεια.

Ήδη οργανώθηκαν και λειτουργούν στο σχολείο μας δύο ομάδες εργασίας από τους μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του δασκάλου Πληροφορικής, δημιουργώντας δύο κατασκευές, οι οποίες κινούνται με αυτοματισμούς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η κατασκευή της μίας ομάδας αφορά στην κίνηση των πλανητών εντός του ηλιακού μας συστήματος ενώ η δεύτερη στην κίνηση ενός τεχνητού δορυφόρου γύρω από τη γη. Οι μαθητές εργάζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και ενδιαφέρον και ξεπέρασαν σε ευρηματικότητα κατά πολύ ακόμη και τους δασκάλους τους. Για τον προγραμματισμό και τον αυτοματισμό αυτών των κατασκευών οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch του ΜΙΤ δημιουργώντας διαδραστικά παιχνίδια και κινητά σχέδια.

Βίντεο και φωτογραφικό υλικό από το διαγωνισμό και τη συμμετοχή των μαθητών μας θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα.

Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Ο Διευθυντής Κύλας Γεώργιος.

Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.