Το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σιώζου με τίτλο «Ανθίσματα» στην Παραμυθιά



Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00΄ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού Χρήστου Σιώζου με τίτλο «Ανθίσματα» στην αίθουσα Καρκαμίσι του Δήμου, στην Παραμυθιά*.

Πρόκειται για μια επιλογή 121 ποιημάτων (190 σελίδες), ενταγμένα σε 12 ενότητες. Είναι αισθηματικές εξάρσεις – Ανθίσματα – από προσωπικά βιώματα από τη φύση, τη ζωή, την ιατρική, την εκπαίδευση, την κοινωνία, τις εντυπώσεις από τα συνέδρια, τα ταξίδια και την εκάστοτε επικαιρότητα. Εκφράζουν τη σοφία της φύσης, τη χαρά της ζωής, και «…ανοίγουν νέους διευρυμένους ορίζοντες στην αναζήτηση του ωραίου, του αγαθού, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης, και όλων των ανθρώπινων αρετών, αξιών, ιδεωδών, ιδανικών και προτύπων …».

Ο Χρήστος Σιώζος γεννήθηκε στο Προδρόμι. Aποφοίτησε από το Γυμνάσιο Παραμυθιάς το 1961. Σπούδασε Ιατρική στο Βερολίνο και απέκτησε τις ειδικότητες Παθολογίας και Ρευματολογίας και το διδακτορικό του στο Ανόβερο. Το 1986 εντάχθηκε στο Ε. Σ. Υ. με πρώτο σταθμό το Κ. Υ. Ηγουμενίτσας. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες ιατρικού περιεχομένου καθώς και διάφορα άρθρα, ποιήματα και χρονογραφήματα σε τοπικές εφημερίδες. Το 1972 εξέδωσε ένα δίγλωσσο βοήθημα για τους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ», (έχει εξαντληθεί) και το 2000 ένα βιβλίο για «ΤΟ ΠΡΟΔΡΟΜΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» μια «ιστορική και λαογραφική προσέγγιση».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ - ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΩΛΕΤΤΑΣ


*(και την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ώρα 19.00΄στη στοά Σάρκα στα Ιωάννινα).

Το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σιώζου με τίτλο «Ανθίσματα» στην Παραμυθιά Το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σιώζου με τίτλο «Ανθίσματα» στην  Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.