ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλει την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για μεταφορά του λειτουργικού κόστους των δημόσιων μονάδων Υγείας στην Τοπική Διοίκηση.

Το τελευταίο διάστημα μαζί με την αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθούνται μια σειρά μέτρα που στόχο έχουν τη μεταφορά ευθύνης της χρηματοδότησης των νοσοκομείων από το κράτος στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, τη μετατροπή των εργαζομένων σε φτηνούς και ευέλικτους και την προώθηση "τζάμπα" εργασίας μέσω εθελοντισμού.

Τα βιώσιμα συστήματα Υγείας που προωθούν ΕΕ - κυβέρνηση σημαίνουν νοσοκομεία που ψάχνουν να βρουν χορηγούς, ασθενείς-πελάτες για να επιβιώσουν, τμήματα και κλινικές που φέρνουν έσοδα. Έτσι τα νοσοκομεία καθώς και τμήματα - κλινικές θα κατηγοριοποιηθούν. Και φυσικά όσα δεν μπορούν να επιβιώσουν, θα κλείνουν.

Συγκεκριμένα, προωθείται τροπολογία της συγκυβέρνησης, που κατέθεσε στο παράλληλο πρόγραμμα με την οποία θα μπορεί να μεταφέρεται στην Τοπική Διοίκηση το λειτουργικό κόστος των δημόσιων μονάδων Υγείας με πρόσχημα την πρόταση αυτοδιοίκητων παραγόντων να συνεισφέρουν οικονομικά στις υγειονομικές μονάδες.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκει άλλη μια αφορμή να αποποιηθεί την ευθύνη λειτουργίας και χρηματοδότησης των υγειονομικών μονάδων. Γεγονός που άλλωστε προέβλεπε ο "Καλλικράτης", κρύβοντας ότι το κόστος αυτό θα μετακυλίεται στους δημότες με αύξηση δημοτικών τελών, όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία και στους ΟΤΑ θα ελαττώνεται.

Η στάση ορισμένων δημοτικών αρχών είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που αντί να διεκδικήσουν πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κάλυψη όλων των κενών και ανάπτυξη μονάδων Υγείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες, προσφέρονται να ...συνεισφέρουν. Σήμερα είναι το πετρέλαιο, αύριο θα είναι η πρόσληψη προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας, η προμήθεια υλικών και φαρμάκων κλπ.

Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία με την τροπολογία που ψήφισε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προωθεί διάταξη που προβλέπει πως οι πυροσβέστες ή υπάλληλοι των δήμων μπορούν να οδηγούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας στις περιοχές όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό τους.

Αυτή η τροπολογία αποτελεί πρόκληση για το λαό των απομακρυσμένων περιοχών του νομού, είναι άκρως επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή τους. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων είναι διασώστες εκπαιδευμένοι από τη σχολή του ΕΚΑΒ για να χειρίζονται έγκαιρα και με ασφάλεια επείγοντα περιστατικά στον τόπο που αυτά συμβαίνουν και κατά τη μεταφορά τους στη μονάδα Υγείας. Αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οποιονδήποτε, με το κριτήριο ότι έχει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και κάποια ταχύρρυθμη εκπαίδευση.

Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει η συγκυβέρνηση να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις των δημόσιων μονάδων Υγείας και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών της χώρας. Με τη συνεχή μείωση του προσωπικού, την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων για την "αλληλοσυμπλήρωση" του μειωμένου προσωπικού και μέσων, αλλά και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανικών θέσεων, μεταξύ υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τα λαϊκά στρωματά να παλέψουν για:

· Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

· Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει πλήρως τη λειτουργία των νοσοκομείων.

· Να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Η ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει.

Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τείχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δεν θα αναχαιτιστεί!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με 48ωρη απεργία σε περίπτωση κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή. ΤΟ Δ.Σ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.