Σύλλογος κτηνοτρόφων Νομού Θεσπρωτίας: Έκτακτη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους της επιλογής του μοιράζει το υπουργείο




Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριος Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε πρόσφατα μία υπουργική απόφαση για χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Περιφερειακής ενότητας Λήμνου.

Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους όσων αφορά τους δικαιούχους. Πρώτον, δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιον λόγο ο υπουργός επιλέγει τις συγκεκριμένες περιοχές για ενίσχυση καθώς δεν εξηγεί πουθενά τους λόγους της επιλογής αυτής. Ως γνωστόν σε όλους, η περιφέρεια Ηπείρου, είμαστε η πιο φτωχή περιφέρεια όλης της Ευρώπης και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μένουμε εκτός από μία τέτοια βοήθεια. Το κόστος ζωοτροφών και γενικότερα το κόστος παραγωγής για τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με όλη την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Δεύτερον, δεν καταλαβαίνουμε πως γίνεται μια επιλογή βοήθειας μόνο για τους βοοτρόφους. Αν ο κύριος Μπόλαρης πιστεύει ότι μόνο αυτοί χρήζουν ανάγκης στήριξης για τις γεωργικές αγορές τους να αλλάξει την απόφαση για έκτακτη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους και να την ονομάσει έκτακτη ενίσχυση σε βοοτρόφους της επιλογής του.

Ως σύλλογος κτηνοτρόφων Νομού Θεσπρωτίας θέτουμε το παραπάνω ζήτημα και ζητάμε τόσο από τους βουλευτές της περιφέρειας μας όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς να συμπεριλάβουν στην απόφαση αυτή όλους τους κτηνοτρόφους ανεξαρτήτου εκμετάλλευσης και περιοχής. Δεν μπορεί για άλλη μια φορά να εξυπηρετούνται συγκεκριμένες περιοχές κ συγκεκριμένες εκμεταλλεύσεις. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο υπουργός θα λάβει σοβαρά υπόψιν του το ζήτημα αυτό και σύντομα θα το λύσει.
Σύλλογος κτηνοτρόφων Νομού Θεσπρωτίας: Έκτακτη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους της επιλογής του μοιράζει το υπουργείο Σύλλογος κτηνοτρόφων Νομού Θεσπρωτίας: Έκτακτη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους της επιλογής του μοιράζει το υπουργείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.