Δήμος Ηγουμενίτσας: Δεν γνωρίζουν τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ ή κάτι άλλο συμβαίνει;





Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στις 19.00, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Διαβάζοντας την ημερήσια διάταξη, την προσοχή μας κέρδισε, μεταξύ και άλλων, το 13ο θέμα το οποίο αφορά την "έγκριση σύναψης παροχής υπηρεσιών κατόπιν διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την αποκομιδή απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και τον καθαρισμό οδών και κοινοχρήστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος."

Το ίδιο δηλαδή θέμα που καταψηφίστηκε από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 Μαρτίου.

Το ίδιο θέμα, που αν και η Δημοτική Αρχή γνώριζε πως δεν θα περνούσε (μετρημένα βλέπεις τα κουκιά) και παρά την προτροπή της αντιπολίτευσης για την αναβολή του, αποφάσισε να το θέσει σε ψηφοφορία.

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει, από το Νόμο Καλλικράτη, είναι πως σύμφωνα με το άρθρο 67, περί σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου, είναι πως δεν επιτρέπετε η επανυποβολή ενός θέματος που έχει απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, πριν παρέλθουν δύο μήνες, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων.
 

Μόνο που και οι δύο εισηγήσεις δεν έχουν την παραμικρή διαφοροποίηση άρα και κανένα νέο στοιχείο, ενώ δεν έχουν περάσει ούτε 30 ημέρες απο το προηγούμενο ΔΣ.

Θέλουμε και πιστεύουμε πως αυτό έγινε από άγνοια της δημοτικής αρχής και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Απορρίπτουμε κάθετα τις κακιές γλώσσες που ακούσαμε σήμερα στην πόλη και οι οποίες λένε, ἄκουσον ἄκουσον, πως η καθυστέρηση είναι εσκεμμένη, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί μια απ' ευθείας ανάθεση.
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δεν γνωρίζουν τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ ή κάτι άλλο συμβαίνει; Δήμος Ηγουμενίτσας: Δεν γνωρίζουν τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ ή κάτι άλλο συμβαίνει; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.