Αναζήτηση νέων στεγασμένων χώρων για φιλοξενία προσφύγων στην Ήπειρο



Νέους στεγασμένους χώρους, στα πρότυπα των εστιών της Κόνιτσας και των Δολιανών, αναζητά η Κυβέρνηση στην Ήπειρο, προκειμένου να διαμορφωθούν για την φιλοξενία προσφύγων.

Την εξέλιξη αυτή, που αποτελεί και την τελευταία του προσφυγικού ζητήματος, μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης, δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα καμία διευκρίνιση, αν στις δομές αυτές, θα μεταφερθούν πρόσφυγες, από όσους είναι ήδη εγκατεστημένοι στον καταυλισμό του Κατσικά ή θα μετακινηθούν από άλλες περιοχές της χώρας.

Μέχρι τώρα, φιλοξενούνται στην Κόνιτσα 160 πρόσφυγες, στα Δολιανά 207, στον Κατσικά 1070 και στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, στην Φιλιππιάδα 660.

Σημειώνεται ότι στον Κατσικά διαμορφώνονται ήδη χώροι για την ανάπτυξη νέων σκηνών, πού πρακτικά σημαίνει ότι ο αριθμός, τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέχρι πρότινος είχε ελάχιστη εμπλοκή με την υπόθεση των προσφύγων, παρόλα αυτά, συνέβαλε σημαντικά από την πλευρά της, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές, τόσο στον Κατσικά όσο και στα Δολιανά.
 
Αναζήτηση νέων στεγασμένων χώρων για φιλοξενία προσφύγων στην Ήπειρο  Αναζήτηση νέων στεγασμένων χώρων για φιλοξενία προσφύγων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.