Έρχονται δύο χιλιάδες πρόσφυγες σε τέσσερα Κέντρα Φύλαξης στην Ήπειρο Στο εργοστάσιο Φιλιατών το πιθανότερο σενάριο για τη Θεσπρωτία




Τέσσερα Κέντρα Φύλαξης- Φιλοξενίας Μεταναστών, θα στηθούν άμεσα στην Ήπειρο.

Τα Κέντρα θα λειτουργήσουν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, τα οποία επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί.

Συνολικά θα φιλοξενηθούν δύο χιλιάδες πρόσφυγες. Μάλιστα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, τα νέα κέντρα θα ετοιμαστούν και θα λειτουργήσουν εντός της εβδομάδας.

Συνολικά σε όλη τη χώρα θα δημιουργηθούν 15 νέοι χώροι φιλοξενίας για 17 χιλιάδες πρόσφυγες ενώ η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα ετοιμάσει δομές για 20.000 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες.

Εντωμεταξύ, διαφορετικά νούμερα ως προς τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα δίνουν Ερυθρός Σταυρός και κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Ερυθρός Σταυρός, η οργάνωση, δηλαδή, που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει μαζί με τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους εθελοντές να σηκώσουν το βάρος της διαχείρισης του προβλήματος εν τη απουσία του κράτους, εκτιμά ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων προσεγγίζει ήδη τις 50.000. 
«Είναι μία καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία» είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος και ήταν αυτός που το πρωί της Κυριακής στο MEGA μίλησε για 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα. 
Ωστόσο η Θεανώ Φωτίου, μια από τις υπουργούς που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της κατάστασης, επέμεινε λίγη ώρα αργότερα ότι ο αριθμός είναι 32.000. Αργά το βράδυ της Κυριακής, το Συντονιστικό Οργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι σε ολόκληρη την επικράτεια υπάρχουν 33.320 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 27.109 στην ηπειρωτική χώρα.
Έρχονται δύο χιλιάδες πρόσφυγες σε τέσσερα Κέντρα Φύλαξης στην Ήπειρο Στο εργοστάσιο Φιλιατών το πιθανότερο σενάριο για τη Θεσπρωτία Έρχονται δύο χιλιάδες πρόσφυγες σε τέσσερα Κέντρα Φύλαξης στην Ήπειρο Στο εργοστάσιο Φιλιατών το πιθανότερο σενάριο για τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.