Αδέσποτοι σκύλοι σ' όλη τη Θεσπρωτία, ακόμη και σε μικρά χωριά! Μια συγκλονιστική αφήγηση μαθήτριας!

 
Αδέσποτοι σκύλοι κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σ' ολόκληρο το νομό της Θεσπρωτίας, ακόμη και σε μικρά χωριά! 
Το πρόβλημα είναι έντονο κυρίως στην Ηγουμενίτσα, όπου τα αδέσποτα συμπαθέστατα τετράποδα πληθαίνουν ημέρα με την ημέρα. 
 Και το πρόβλημα είναι διπλό: Αυτά τα ζώα περιπλανιούνται στους δρόμους, όπου κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και από τα αυτοκίνητα, που τα χτυπάνε. 
Δεν κινδυνεύουν, όμως, μόνο τα ζώα, αλλά και οι άνθρωποι από τις επιθέσεις τους. 
Τα αδέσποτα ζώα, που όλο και αυξάνονται, τα παρατάνε οι άνθρωποι στους δρόμους ή εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες των ζώων τα μικρά τους, γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν. 
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, με το να μην αφήνονται στους δρόμους, να τα δίνουμε σε κάποιο συγγενή ή φίλο, και όταν παίρνουμε ένα ζώο, να είμαστε σίγουροι ότι θα το κρατήσουμε μέχρι το θάνατό του. 
Τα αδέσποτα θα πρέπει να μαζεύονται και να συγκεντρώνονται σε καταφύγια ζώων. 
 
Μια μαθήτρια έγραψα ένα συγκλονιστικό κείμενο για ένα αδέσποτο: 
"Πήγαινα στο σχολείο και ένα αδέσποτο σκυλί, παραλίγο να το πατήσει ένα φορτηγό. Πήγα κοντά του και το τράβηξα στην άκρη. Του έδωσα να φάει το σάντουιτς, που είχα μαζί μου. Το έφαγελαίμαργα και μου κουνούσε την ουρά του και με κοιτούσε στα μάτια. Του έδειξα αγάπη, μου έδειχνε αγάπη. Με ακολούθησε μέχρι το σχολείο. Και το πιο εκπληκτικό: Περίμενε, 5 περίπου ώρες, έξω από την πόρτα του σχολείου να τελειώσω και με ακολούθησε και πάλι!". 
 
Αδέσποτοι σκύλοι σ' όλη τη Θεσπρωτία, ακόμη και σε μικρά χωριά! Μια συγκλονιστική αφήγηση μαθήτριας!  Αδέσποτοι σκύλοι σ' όλη τη Θεσπρωτία, ακόμη και σε μικρά χωριά! Μια συγκλονιστική αφήγηση μαθήτριας! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 12, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.