Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας της Τροποποίησης Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ηγουμενίτσας.


 
Από την εισήγηση προκύπτει ότι στον Δήμο μας λόγω της εφαρμοζόμενης διαχρονικά αντιλαϊκής κυβερνητικής έχουμε μεγάλη μείωση των εργαζομένων, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι αρμοδιότητες του Δήμου.
Δεν διαφωνούμε με την περιγραφή της κατάστασης. Συμφωνούμε με την διάγνωση όπως γράφει και η εισήγηση. Διαφωνούμε με την προτεινόμενη θεραπεία.
Αντί για αγωνιστική διεκδίκηση πόρων και κάλυψη των αναγκαίων θέσεων εργασίας από την κεντρική εξουσία, προτείνεται με τον νέο κανονισμό η προσαρμογή σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση με μείωση των τμημάτων και των θέσεων εργασίας. Θεσμοθετείτε έτσι την παρανομία και αδικία του κεντρικού κράτους .
Γίνεται δεκτή η απαράδεκτη εγκύκλιος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για προσλήψεις χρηματοδοτούμενες από τα έσοδα του Δήμου. Δηλαδή να καλύπτονται οι θέσεις από αυξήσεις των τελών, απαλλάσσοντας το κράτος από μια βασική του υποχρέωση. Δηλαδή νέα βάρη στους κατοίκους.
Πίσω από ωραίες λέξεις( π.χ. ευελιξία ,όχι περιχαράκωση αρμοδιοτήτων…) θεσμοθετείται η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων. Λογική συνέπεια αυτής της πολιτικής αφού με λιγότερους εργαζόμενους και λιγότερα μέσα πρέπει να βγαίνει περισσότερη δουλειά.
Όπου δε το πρόβλημα έλλειψης εργαζομένων είναι οξυμένο ( π.χ. καθαριότητα σήμερα) προωθείται η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
Με την θεσμοθέτηση αυτού κανονισμού δεν θα μπορεί ο Δήμος να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος θέσεις εργασίας που σήμερα λείπουν στον Δήμο και προβλέπονται από τον υπάρχοντα ,αλλά με τον νέο Ο.Ε.Υ. δεν θα προβλέπονται.
Διαφωνούμε με αυτή την πολιτική του «Τι να κάνουμε ; Αυτή είναι η κατάσταση» . Η διαχείριση της μιζέριας γιγαντώνει τα λαϊκά προβλήματα και οδηγεί τον Δήμο σε αδιέξοδα και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Η υιοθέτηση του προτεινόμενου Ο.Ε.Υ. σας καθιστά συνένοχους και συνεργούς της εφαρμοζόμενης από το κεντρικό κράτος πολιτικής. Δικαιώνει την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι οι Δήμοι δεν αποτελούν πλέον Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά κομμάτι της Διοίκησης του κράτους.
Προφανώς υπάρχουν και λεπτομέρειες στα άρθρα του προτεινόμενου κανονισμού με τις οποίες διαφωνούμε ,αλλά και αυτές πηγάζουν από την κυρίαρχη λογική της προσαρμογής στην κυβερνητική πολιτική .
Με αυτές τις σκέψεις καταψηφίζουμε τον προτεινόμενο Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» 
Δώρης Δήμας

Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας της Τροποποίησης Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ηγουμενίτσας. Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας της Τροποποίησης Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.