«Κηδεμονευόμενη» … κυριαρχία!

Γράφει ο Παύλος Λ. Αλεξίου
(Με αφορμή το θέμα των εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης του Υπ. Μεταφορών)



Μπροστά στα πλήρη αδιέξοδα και την καταιγίδα νέων αντιλαϊκών μέτρων που φέρνει η πρώτη φορά «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα κατ΄ επιβολή των οικονομικών επιτελείων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και του ΔΝΤ, ο Τσίπρας και τα ηγετικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν μια παραλλαγή της γενικής ΣΥΡΙΖΑίϊκης πολιτικής για να θολώσουν και πάλι τα νερά. Να παρουσιάσουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κηδεμονεύεται, δεν υποτάσσεται στους «θεσμούς», έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το ΔΝΤ και εφαρμόζει τη δική του πολιτική.

Την επικοινωνιακή αυτή καμπάνια εγκαινιάζει ο Τσίπρας με δηλώσεις στην «ΑΥΓΗ» πως η κυβέρνηση δεν είναι εντολοδόχος αλλά μια κυρίαρχη κυβέρνηση που διαπραγματεύεται, συζητά με τους «θεσμούς».

Στη συνέχεια προσπαθεί να εμφανίσει τα δύο νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσουν τα οικονομικά επιτελεία στο κοινοβούλιο σαν μια μονομερή, τάχα, ενέργεια, δείγμα της ανεξάρτητης πολιτικής και έξω από κάθε κηδεμονία.

Δεν θα επεκταθούμε στο θέμα αυτό, θα παραθέσουμε μόνο ένα μικρό παράδειγμα που δείχνει με τον ποιο καθαρό τρόπο και σε όλο του το μεγαλείο το ποιος είναι επικυρίαρχος στη χώρα μας καθώς και το απροσμέτρητο θράσος, την υποκρισία και τις άθλιες επικοινωνιακές τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πρόσφατη πρωϊνή εκπομπή του MEGA (Καμπουράκης-Οικονομέας) η υφυπουργός Μεταφορών Χρυσοβελώνη (βουλευτής των ΑΝΕΛ), δηλώνει ότι δεν θα παραμείνει μέχρι τέλους στην εκπομπή γιατί έχει ένα σοβαρότατο ραντεβού στο «ΧΙΛΤΟΝ» με τεχνικό κλιμάκιο των «θεσμών», από το οποίο θα ζητούσε την έγκριση για την επαναφορά των επιδομάτων στους εξεταστές του Υπουργείου Μεταφορών που δίνουν τα διπλώματα οδήγησης.

Δήλωσε μάλιστα σίγουρη πως θα «περνούσε το… μάθημα», γιατί ήταν καλά προετοιμασμένη και θα παρέδιδε φάκελο με στοιχεία που δεν θα άφηναν κανένα περιθώριο για την απόρριψη του αιτήματος από τους υπαλλήλους των «θεσμών».

Όταν αργότερα επικοινώνησαν οι δημοσιογράφοι για να μάθουν το αποτέλεσμα η απάντηση τους άφησε έκπληκτους: αρνητική!

Τελικά αυτό είναι ένα πολύ μικρό δείγμα αλλά αποτυπώνει με τον ποιο καθαρό τρόπο ποια είναι τα πραγματικά όρια της κυβερνητικής εξουσίας και της εθνικής κυριαρχίας στη χώρα μας.

Αν η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παίρνει την έγκριση των υπαλλήλων των «θεσμών» για ένα πεμπτεύον θέμα, όπως τα επιδόματα των εξεταστών του Υπουργείου Μεταφορών, ποια δυνατότητα έχει να καθορίσει τη γενικότερη οικονομική πολιτική της χώρας, (φορολογία, συντάξεις, εργασιακά, τραπεζικό σύστημα κλπ.) ;

Και να σκεφτεί κανείς πως η υπόθεση Χρυσοβελώνη-Υπουργείο Μεταφορών- υπαλλήλων «θεσμών» δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά η γενικευμένη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους «θεσμούς» και σε όλα τα υπουργεία. Ακόμα και για τα ποιο μικρά ζητήματα οι υπουργοί είναι αναγκασμένοι να παίρνουν την έγκριση των «θεσμών».

Αυτή είναι η ωμή και σκληρή πραγματικότητα. Πως η χώρα μας βρίσκεται κάτω από ένα σύγχρονο νεοαποικιακό καθεστώς που έχει χάσει κάθε πτυχή Εθνικής Ανεξαρτησίας και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Τσίπρας είναι υποχρεωμένοι να κινούνται σε ευρωπαϊκο-αμερικανικούς ιμπεριαλιστικούς ρυθμούς.

Αυτά τα δεσμά της εξάρτησης και της υποτέλειας του εγχώριου πολιτικού προσωπικού πρέπει να σπάσει ο λαός ο λαός μας για να αποκτήσει την Εθνική του Ανεξαρτησία και να ανατρέψει την διπλή κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» 16-4-2016
«Κηδεμονευόμενη» … κυριαρχία! «Κηδεμονευόμενη» … κυριαρχία! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.