Τηρήθηκε και φέτος το μοναδικο έθιμο της συνοδείας του Μητροπολίτη Παραμυθιάς από και προς την κατοικία του



Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας χάνεται το έθιμο της συνοδείας από και προς την κατοικία του εκάστοτε Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς τη Κυριακή του Πάσχα.

 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτοικοι και οι αρχές της πόλης, βρέθηκαν στην Μητροπολιτική Κατοικία και όπως προτάσσει το έθιμο, συμμετείχαν στον ντύσιμο του Μητροπολίτη και στην συνέχεια τον συνοδεψαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου για την «λειτουργία της Αγαπης», ενώ μετά το τέλος αυτής, τον συνόδεψαν πίσω στην Μητροπολιτική κατοικία όπου ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ.κ. Τίτος δέχτηκε ευχές και τσούγκρισε τα πασχαλινά αυγά με κατοίκους της πόλης.

 
Η συνοδεία του εκάστοτε Μητροπολίτη από και προς την κατοικία του εδραιώθηκε στα χρόνια της τουρκοκρατίας, από τον φόβο εκδήλωσης επεισοδίων από τους Τούρκους και τους Αλβανοτσάμηδες της περιοχής. Κάτοικοι και οι πρόκριτοι της Παραμυθιάς συνόδευαν τον Μητροπολίτη ως σώμα ασφαλείας, με το έθιμο να τηρείτε αδιάκοπτα μέχρι τις ημέρες μας ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι μοναδικό στην χώρα.
Τηρήθηκε και φέτος το μοναδικο έθιμο της συνοδείας του Μητροπολίτη Παραμυθιάς από και προς την κατοικία του Τηρήθηκε και φέτος το μοναδικο έθιμο της συνοδείας του Μητροπολίτη Παραμυθιάς από και προς την κατοικία του Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.