Ηγουμενίτσα: Σε Τεργέστη και Βενετία ο πρόεδρος της ΟΛΗΓ



Στα πλαίσια ανάπτυξης συνεργασιών με Ιταλικούς Λιμένες και φορείς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής, συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος κ. Γκρίνια Κωνσταντίνο, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας μια σειρά συναντήσεων με σκοπό τη συζήτηση σε θέματα που άπτονται κοινής συνεργασίας και αφορούν τις δράσεις του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Με τον Γενικό Γραμματέα του Λιμένα της Τεργέστης κ. Mario Sommariva

Την Τετάρτη 27/04 ο κ. Νταής, μετέβη στην Τεργέστη όπου αρχικά συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Λιμένα της Τεργέστης κ. Mario Sommariva. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν κυρίως ζητήματα συνεργασίας στον τομέα διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων. Σημειωτέον, ότι τα δυο λιμάνια συνδέονται με ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω τακτικής δρομολογιακής γραμμής. Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη κοινής συνεργασίας ξεκίνησε με την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της 2ης πρόσκλησης CEF (Connecting Europe Facility ) 2015 για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, όπου το Λιμάνι της Τεργέστης συμμετέχει ως εταίρος. Ο κ. Sommariva ενημέρωσε τον κ. Νταή για το σχεδιασμό ανάπτυξης και συζητήθηκαν διεξοδικά οι προγραμματισμένες δράσεις του Λιμανιού της Τεργέστης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Αδριατική και το Ιόνιο και κυρίως στο ρόλο τον δυο λιμένων και στις προοπτικές ανάπτυξής τους στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας. 
 
Με τον Δήμαρχο Τεργέστης κ. Roberto Cosolini
 
Στην Τεργέστη ο κ. Νταής πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Τεργέστης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τεργέστης κ. Roberto Cosolini. Η συζήτηση στράφηκε γύρω από ζητήματα που αφορούν τις δράσεις των δυο λιμένων και τις μελλοντικές συνεργασίες στον τομέα των μεταφορών και της κρουαζιέρας.

Ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε την Πέμπτη 28/04, ο κ. Νταής μετέβη στη Βενετία όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Λιμένα Βενετίας κ. Paolo Costa, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν Δήμαρχος Βενετίας και Ευρωβουλευτής επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου σε θέματα μεταφορών. Στην συνάντηση παρευρέθησαν στελέχη του Λιμένα της Βενετίας, ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης κ. James Orlandi, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Συντονισμού των Εργασιών κ. Martino Contizelli.

Με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Λιμένα Βενετίας κ. Paolo Costa


Στο επίπεδο μιας πρώτης συνάντησης μεταξύ των δυο λιμένων έγινε αρχικά μια αναλυτική παρουσίαση του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, προς την αντιπροσωπεία του Λιμένα της Βενετίας, σε ότι αφορά την αναβάθμιση των υποδομών, μετά και την ολοκλήρωση του μεγαλυτέρου μέρους της Β’ Φάσης ανάπτυξης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Συζητήθηκαν επίσης, οι προοπτικές ανάπτυξης που προκύπτουν συνακόλουθα από την ολοκλήρωση των υποδομών, τόσο στον τομέα των μεταφορών όσο και στον τομέα της κρουαζιέρας.

Σημειώνουμε δε, ότι το Λιμάνι της Βενετίας αποτελεί αφετήριο λιμάνι για προορισμούς κρουαζιέρας, απαριθμώντας δεκατρείς (13) τερματικούς σταθμούς που εξυπηρετούν αποκλειστικά επιβατικό κοινό κρουαζιέρας. Η Βενετία αποτελεί πραγματικά σημείο αναφοράς για τον κλάδο της κρουαζιέρας και κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς στον τομέα αυτό στην Αδριατική και την Μεσόγειο γενικότερα. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Λιμένα της Βενετίας, κ. Costa, προσφέρθηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια μεταφέροντας την εμπειρία του Λιμένα της Βενετίας στην οργάνωση των υπηρεσιών στον τομέα της κρουαζιέρας. Τόνισε επίσης, την ανάγκη διερεύνησης τρόπων συνεργασίας και στον τομέα της διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας με αφορμή τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, δράττεται της ευκαιρίας για ένα νέο κύκλο συνεργασιών με νέες ρεαλιστικές προοπτικές και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Τόσο οι εκπρόσωποι του Λιμένα της Τεργέστης όσο και του Λιμένα της Βενετίας προσκλήθηκαν από τον κ. Νταή, να επισκεφτούν την Ηγουμενίτσα στα πλαίσια συνέχισης της συνεργασίας των Λιμένων.

Ηγουμενίτσα: Σε Τεργέστη και Βενετία ο πρόεδρος της ΟΛΗΓ Ηγουμενίτσα: Σε Τεργέστη και Βενετία ο πρόεδρος της ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.