10 εκατομμύρια για το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας



Το Εμπορευματικό Κέντρο της Ηγουμενίτσας, ένα έργο και αίτημα, δύο και πλέον δεκαετιών, περνά πλέον στη φάση της υλοποίησης.

Μετά τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον ΟΛΗΓ, το έργο περιλαμβάνεται στη λίστα που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη». Καθοριστική ήταν η συμβολή της Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη, η οποία χειρίστηκε το ζήτημα.

Η επένδυση αυτή αναμένεται να κινητοποιήσει κεφάλαια ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, όπως πολλαπλασιαστικά θα είναι τα οφέλη του συγκεκριμένου έργου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε προς χρηματοδότηση τα έργα με την υψηλότερη ευρωπαϊκή, προστιθέμενη αξία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ισόρροπη κατανομή πόρων.

Η χρηματοδοτική συνεισφορά της ΕΕ παρέχεται με τη μορφή επιχορηγήσεων, το ποσοστό συγχρηματοδότησης των οποίων κυμαίνεται από 20% έως 50% των επιλέξιμων δαπανών ενός έργου, ανάλογα με το είδος του.

Η απόφαση χρηματοδότησης πρέπει τώρα να εγκριθεί επίσημα από τη συντονιστική επιτροπή του «Συνδέοντας την Ευρώπη», η οποία θα συνεδριάσει στις 8 Ιουλίου 2016. 
 
Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος Ιουλίου 2016. 
 
Οι επιμέρους συμφωνίες επιχορηγήσεων θα προετοιμαστούν στη συνέχεια από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καινοτομίας και Δικτύων (INEA) και θα υπογραφούν από κοινού με τους δικαιούχους των έργων το δεύτερο εξάμηνο του 2016. 
 
Ο Εμπορευματικός Σταθμός Ηγουμενίτσας θα είναι διπολικός, με ένα τμήμα του να αναπτύσσεται στο χώρο του λιμένα και το δεύτερο στο Δήμο Σουλίου, στο χώρο όπου βρίσκεται το ΒΙΟΠΑΘΕ.
10 εκατομμύρια για το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας 10 εκατομμύρια για το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας Reviewed by ebagelos on Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.