Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου



Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. του θέματος : «Έγκριση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης Δήμου Ηγουμενίτσας του έτους 2016»

· Αυτή η διαδικασία είναι εντελώς απαξιωτική για τον Δήμο. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που συζητάμε ένα τέτοιο θέμα και με αυτόν τον τρόπο.

· Ο Δήμος έχει ψηφίσει 5ετές πρόγραμμα δράσης. Η Λαϊκή Συσπείρωση το είχε καταψηφίσει διαφωνώντας με αυτό. Ωστόσο σήμερα ζητιέται από το Δ.Σ. να ξεχάσει τους όποιους σχεδιασμούς του και να ασχοληθεί μόνο με τα τρέχοντα και με τα λιγοστά χρήματα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016. Δηλαδή «μεροδούλι, μεροφάι» και βλέπουμε. Αλλιώς θα ισχύσει ο «ΚΟΦΤΗΣ» με πρόσθετη φορολόγηση των δημοτών μας.

· Γιατί στην Τοπική Διοίκηση ισχύει ήδη ο «ΚΟΦΤΗΣ». Αυτό λέει και η εισήγηση. Αν υπερβούμε τα όρια των δαπανών τότε θα παρθούν μέτρα από το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν εφαρμοστεί και κεντρικά ο «ΚΟΦΤΗΣ», όταν θα περιορισθεί ακόμα περισσότερο και η κρατική επιχορήγηση.

· Προφανώς είστε υποχρεωμένοι από την κεντρική διοίκηση να φέρετε αυτό το θέμα για ψήφιση. Αλλά είχατε υποχρέωση στην εισήγηση να τονίσετε το απαράδεκτο του πράγματος. Να ενημερώσετε τους δημότες για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να δηλώσετε την αντίθεση σας προς αυτή να καλέσετε τον λαό να την αντιπαλέψει. Να επιμείνετε σε έργα και δράσεις που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Πράγμα που δεν το κάνετε.

· Δεν επιτρέπεται να στέκεται το Δ.Σ. ουδέτερο σε αυτή την πολιτική που στην ουσία το καταργεί ,αφού περιορίζει δραματικά την δυνατότητα του να σχεδιάζει και να προγραμματίζει τα του Δήμου. Δεν επιτρέπεται να το αφήσουμε να περάσει έτσι , σαν μια απόφαση ρουτίνας.

· Δεν χαιρόμαστε που επαληθευόμαστε άλλη μια φορά, αλλά είχαμε τονίσει κατά την συζήτηση του 5ετούς προγράμματος ότι χωρίς κεντρικό σχεδιασμό είναι αδύνατον να λειτουργήσει τοπικός σχεδιασμός σε επίπεδο Δήμου. Κεντρικός δε σχεδιασμός είναι αδύνατον να υπάρξει με την αναρχία που επικρατεί στην καπιταλιστική παραγωγή, όπου κυριαρχεί ο νόμος της μεγιστοποίησης της κερδοφορίας για κάθε επιχείρηση.

· Για αυτό και διαφωνούμε με αυτά που ακούστηκαν περί Δεξιάς η Αριστερής κυβέρνησης, περί συντηρητικών κλπ.. Δύο πολιτικές μπορεί να υπάρξουν και να εφαρμόζονται. Η μία είναι αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή. Αυτήν που εφαρμόζει και η Δημοτική Αρχή αποδεχόμενη και εφαρμόζοντας τις εντολές της κεντρικής εξουσίας. Η άλλη είναι της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων. Και τα δυο μαζί δεν γίνονται. Είναι σαν να ζητάμε και ο λύκος να είναι χορτάτος και τα πρόβατα σωστά.

· Η Δημοτική αρχή και με αυτή της την εισήγηση παίρνει θέση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, αφού η ψήφιση της υπηρετεί την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που σαφέστατα υπηρετεί τα μονοπώλια. Αυτός είναι και ο λόγος που η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει την εισήγηση και όχι τα επιμέρους ζητήματα του προϋπολογισμού που έχει καταψηφίσει.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Δώρης Δήμας
Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.