ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙ



Οι εορταστικές εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τους Σουλιώτικους Αγώνες έγιναν με λαμπρότητα και φέτος. Δύο ήταν οι σημαντικές απουσίες, που σημειώθηκαν:

Η πρώτη απουσία ήταν εκείνων οι οποίοι άλλοτε προήρχοντο στο Σούλι ως αξιωματούχοι κάτω από τους ήχους της μουσικής και την παρουσίαση όπλων των στρατιωτικών αγημάτων.

Η δεύτερη απουσία ήταν αυτή της «Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος». Ναι η γνωστή ΠΣΕ, η κορυφαία οργάνωση των Αποδήμων Ηπειρωτών.

Για την πρώτη περίπτωση δεν χρειάζονται περισσότερα. «Τιμούσαν» το Σούλι, όταν ήταν να ωφεληθούν λίγα – έστω – ψηφαλάκια.

Η δεύτερη όμως περίπτωση είναι κάτι διαφορετικό. Αν η σημερινή ηγεσία της ΠΣΕ, που είναι και καινούργια, ενθυμούνταν την άριστη εντύπωση, που προκαλούσε η παρουσία των αντιπροσώπων της άλλοτε και την κατάθεση στεφάνου, θα ήταν παρούσα στις εορταστικές εκδηλώσεις. Τιμούσε τις εορτές και ο Λαός τιμούσε αυτήν και δεν ομιλούμε μόνο για τους Προέδρους της ΠΣΕ αλλά και για κάθε στέλεχος αυτής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα χειροκροτήματα των προσκυνητών όταν εκπροσωπούσε την ΠΣΕ ο συμπατριώτης κ. Βασίλειος Κάτσιος.

Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις στο Σούλι η ΠΣΕ απουσίασε και τα σχόλια ήταν δυσμενέστατα. Το σημειώνουμε με πόνο!

ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.