thespro.gr

Ειδήσεις από τη Θεσπρωτία, την Ηγουμενίτσα, το Φιλιάτι, την Παραμυθιά Υπεύθυνος: Αναστασίου Α. Ευάγγελος Τηλ. 6937784937 Email: info@892.gr

Αρχείο

Image and video hosting by TinyPic

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ


2 Ιουνίου 2016

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί στις κινητοποιήσεις το Σάββατο και τη Τετάρτη


 
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, 
Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες, Άνεργοι , 
Νέοι και Νέες , Γονείς,

Δεν πρέπει να δεχτούμε:
Να μείνουν άνεργοι οι αναπληρωτές δάσκαλοι που για χρόνια διασχίζουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι!
Να πεταχτούν έξω από το ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων!
Να κλείσουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία και να μείνουν προνήπια αλλά και νήπια απέξω αναζητώντας λύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους!
Να κλείσουν σχολεία ή να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα, να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα!
Την υποβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής!
Να βγουν υπεράριθμοι και να μετακινηθούν συνάδελφοι που τόσα χρόνια είμαστε δίπλα – δίπλα, στο ίδιο σχολείο!

Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., που έταξε προεκλογικά για να εξαπατήσει, γίνονται 10.000 απολύσεις!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά!! Ψαλιδίζει το ολοήμερο, εξορίζει από το σχολείο τους συναδέλφους των ειδικοτήτων και της ειδικής αγωγής, συμπτύσσει τμήματα και κλείνει νηπιαγωγεία. Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!

Δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, το 2016, με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν για ολόπλευρη μόρφωση, για σύγχρονο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο γενικής παιδείας, για μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα, να υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, να τσακίζεται η ζωή μας, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!!

Το αντιλαϊκό βαρέλι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάτο! Η ζωή μας συνθλίβεται την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι κι οι εφοπλιστές θα απολαμβάνουν φορολογική ασυλία για 12 χρόνια! Δικές τους απαιτήσεις είναι το κόψιμο μισθών, συντάξεων, παροχών Υγείας, οι 280.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Για δικό τους χατίρι ψήφισαν το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση παίρνει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές. Όλα τα μέτρα πρώτα τα εξαγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και μετά τα ψηφίζουν στη Βουλή!!

Το 3ο Μνημόνιο και τις προβλέψεις που περιλαμβάνει για την Παιδεία, όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) το ψήφισαν. Το «σχολείο Φίλη», δεν είναι τίποτα άλλο από την συνέχεια του σχολείου «Διαμαντοπούλου» και του σχολείου «Αρβανιτόπουλου»!! Είναι το σχολείο της «αγοράς», της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, προσαρμοσμένο στους «δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς». Στο σχολείο αυτό δεν χωράει η μόνιμη και σταθερή δουλειά!! Είναι το σχολείο που κάνει προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και όταν αυτό τελειώνει, αλλάξει το πρόγραμμά του και κάνει απολύσεις. Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, με τις πολιτικές τους, έκλεισαν πάνω από 2000 σχολεία, μείωσαν κατά 30.000 τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο την πολιτική των περικοπών και των μηδενικών διορισμών.

Πρέπει να τους εμποδίζουμε! Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας. Δεν είναι υπόθεση μόνο των Δασκάλων, είναι υπόθεση όλων μας. Είναι υπόθεση της εργατικής τάξης, του εργατικού- λαϊκού κινήματος.

Η επιτυχία της απεργίας δεν είναι υπόθεση μόνο του κλάδου!! Τώρα είναι η ώρα του συλλογικού αγώνα! Μαζί με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, με το Εργατικό Κέντρο, με τη μαζική συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο και την Απεργία. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση!!

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους γονείς του νομού, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών τους και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Συλλαλητήριο στην Πλ. Δημαρχείου στις 11:00 π.μ, και στην απεργία στις 8 Ιουνίου και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ στη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ «ΚΟΦΤΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΝΤ- Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *