Δικαιώνει η αποκεντρωμένη τους κτηνοτρόφους και ακυρώνει εν μέρει την απόφαση του Δ.Σ. Σουλίου για τα τέλη στους στάβλους



Με ομόφωνη απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας (δεύτερος βαθμός - ειδική επιτροπή), και μετά από προσφυγή δημότη, ακυρώνεται εν μέρει η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Σουλίου σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη στις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα η αποκεντρωμένη ακυρώνει την σχετική απόφαση του δήμου Σουλίου κατά το σκέλος που με αυτήν καθορίζονται τέλη καθαριότητας, αποκομιδής απορριμάτων και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2016 επί κείμενων εκτός σχεδίου και εκτός οικισμών σταβλικών εγκαταστάσεων

Στο σκεπτικό της απόφασης της αποκεντρωμένης, αναφέρεται πως ο σχετικός καθορισμός τελών ως προς τον ιδιώτη που κατήγγειλε την απόφαση του δήμου, δεν είναι νόμιμος επειδή δεν υφίσταται δημοτικός φωτισμός και δεν παρέχεται από τον δήμο η σχετική υπηρεσία.

Ο δήμος Σουλίου έχει δικαίωμα προσφυγής σε διοικητικό δικαστήριο σε διάστημα εντός 60 ημερών.

Υπενθυμίζουμε πως η σχετική απόφαση του δήμου Σουλίου είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων των κτηνοτρόφων και του συνδικαλιστικού οργάνου τους της Θεσπρωτίας που ζητούσε την ακύρωση.

Προσφυγή κατά της απόφασης του δήμου Σουλίου είχαν κάνει και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με διαφορετικό σκεπτικό από αυτό του ιδιώτη και με περισσότερα αιτήματα από τον ιδιώτη (αν και υπήρχε το ίδιο αίτημα με αυτό του ιδιώτη), με την προσφυγή αυτή να μην γίνεται δεκτή.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας που δημοσιεύει το paramythia-online.gr :













Δικαιώνει η αποκεντρωμένη τους κτηνοτρόφους και ακυρώνει εν μέρει την απόφαση του Δ.Σ. Σουλίου για τα τέλη στους στάβλους Δικαιώνει η αποκεντρωμένη τους κτηνοτρόφους και ακυρώνει εν μέρει την απόφαση του Δ.Σ. Σουλίου για τα τέλη στους στάβλους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.