Μια συναυλία αλλιώτικη… από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ετήσια, απολογιστική, αποχαιρετιστήρια - καλοκαιρινή συναυλία του Σύγχρονου Ωδείου Ηγουμενίτσας, που έλαβε χώρα την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Ηγουμενίτσας, στην πρώην μαθητική εστία του Ε.Ι.Ν. Κατάμεστος ο χώρος από γονείς, μαθητές, συγγενείς και φίλους των παιδιών, των δασκάλων του Ωδείου και των γονέων.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο αρχιερατικός επίτροπος του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, πατήρ Ελευθέριος Κωνσταντής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Δόθηκαν δύο συναυλίες για διευκόλυνση του κοινού, αν και οι περισσότεροι παρέμειναν μέχρι τέλους, απολαμβάνοντας τους μικρούς μας φίλους, που με το δικό τους, μοναδικό τρόπο, μας ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της μουσικής, που ηρεμεί, γαληνεύει και μας κάνει καλύτερους.

Η συναυλία ξεκίνησε με το μουσικοθεατρικό τμήμα, όπου τα παιδιά έπαιξαν δύο έργα: «Ο χαλίφης Πελαργός» και «Το ασχημόπαπο». Στη συνέχεια, ακολούθησαν μουσικά σύνολα από το κλασσικό, μοντέρνο και παραδοσιακό τμήμα του ωδείου. Πιάνα, αρμόνια, μπουζούκια, κρουστά, παραδοσιακό κλαρίνο, βιολιά, φλάουτο, ηλεκτρικές κιθάρες και τραγούδι συνέθεσαν μια μουσική πανδαισία, που προέτρεψε μικρούς και μεγάλους σε σιγανοτραγούδισμα και λίκνισμα.

Δεν μπορεί να μην τονισθεί ιδιαίτερα και η φιλική συμμετοχή της χορογράφου κας Ελένης Ντέτσικα, όπου μαθήτριές της από τη Σχολή Χορού, συνέδραμαν την προσπάθεια των μικρών μας μουσικών και επένδυσαν τα θεατρικά έργα με τις αέρινες χορευτικές τους φιγούρες.

Κατά την εκδήλωση απονεμήθηκε στο μαθητή Σταύρο Βιρβίλη, βεβαίωση περάτωσης των σπουδών του στο μπουζούκι, από το βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγιακα. Ο εν λόγω μαθητής συμμετείχε σε εξετάσεις σπουδών, τις οποίες και πέρασε με βαθμό «Άριστα». Στην εξεταστική επιτροπή συμμετείχε και ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Μάτσικας, γνωστός στο πανελλήνιο από τις συνεργασίες του με τους Νταλάρα, Γλυκερία, Μακεδόνα, Βιτάλη κλπ.

Με το πέρας της μουσικοθεατρικής βραδιάς, απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους μαθητές, για την ετήσια πρόοδό τους, με τις καλύτερες ευχές των δασκάλων τους για ένα χαρούμενο, ανέμελο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Δικαιολογημένα απόσπασε τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες όλων των παρευρισκομένων.

Ήταν μια συναυλία αλλιώτικη …
Μια συναυλία αλλιώτικη… από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Μια συναυλία αλλιώτικη… από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.