ΣΥΒΟΤΑ, η «Καραϊβική της Μεσογείου»



Κάποιοι χαρακτηρίζουν την περιοχή ως η «Καραϊβική της Ελλάδος», ενώ άλλοι λίγο πιο φιλόδοξοι περνούν τα σύνορα της χώρας και τα Σύβοτα γίνονται «Καραϊβική της Μεσογείου»!

Σας φαίνεται υπερβολικό; Εμείς σας παρουσιάζουμε τα Σύβοτα μέσα από φωτογραφίες και τα συμπεράσματα δικά σας!

Περίπου μισή ώρα μακριά από την Ηγουμενίτσα βρίσκονται τα μαγευτικά καταπράσινα Σύβοτα. Το «Μονακό» ή αλλιώς το μικρό κοσμοπολίτικο θέρετρο της Θεσπρωτίας.


Από την πρώτη στιγμή το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο μαγεύει το μάτι του επισκέπτη. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα γύρω από ένα θαλάσσιο κόλπο στον οποίο σχηματίζονται μικρά νησάκια σαν φιόρδ.


Τα Σύβοτα είναι ένα μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που πρόσφατα έγινε ευρύτερα γνωστός. Γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά, που αγκαλιάζονται με το καταπράσινο τοπίο, δεμένα αρμονικά σε μία παραδεισένια ατμόσφαιρα είναι οι εικόνες που συνθέτουν ένα άκρως ειδυλλιακό τοπίο και δελεάζουν ακόμη και τον πιο δύσπιστο επισκέπτη να το επισκεφθεί.


Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Η ιστορία συνδέει τα νησάκια στον όρμο των Συβότων με τα αναφερόμενα από το Θουκυδίδη «Σύβοτα νησιά», μεταξύ των οποίων έγινε το 433 π.Χ. ναυμαχία μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Το όνομα του οικισμού κατά τη τουρκοκρατία ήταν Μούρτος το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 50.

Η σημαντικότητα του παρελθόντος κατάφερε να κρατηθεί μέχρι και σήμερα. Τα Σύβοτα αποτελούν αφετηρία για μια εξόρμηση στα μνημεία της Ηπείρου, όπου θα μείνει πραγματικά ανεξίτηλη στη μνήμη όλων όσων τη δοκιμάσουν.

Παραλίες


Μπέλα Βράκα
Δύο παραλίες σε μία! Η παραλία βρίσκεται στην ουσία στο νησάκι Μουρτεμένο. Περνάτε στο νησί διασχίζοντας την θάλασσα με τα πόδια, όπου το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο.


Μέγα Αμμος
Η Μέγα Άμμος απλώνεται λίγο έξω από το χωριό. Με καθαρά και πολύ δροσερά νερά, η παραλία είναι μεταξύ των πιο διάσημων των Συβότων. Είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, οπότε πάρτε μόνο πετσέτα!


Μικρή Άμμος

Ο παράδεισος της νεολαίας των Συβότων και της Ηγουμενίτσας! Το bar που λειτουργεί στην παραλία έχει μετατρέψει την παραλία στο hot spot του νομού! Ωστόσο μην σας τρομάζει το beach bar, τα νερά της παραμένουν τρομερά καθαρά, σε απίστευτη απόχρωση πράσινου και μπλε!


Μέγα Ντράφο
Φεύγοντας και από την Μικρή Άμμο με κατεύθυνση την Πέρδικα θα βρείτε την παραλία Μέγα Ντράφο. Η παραλία έχει άμμο και βότσαλα, ενώ απέναντι της βρίσκεται η Μικρή Ντράφος, λίγο πιο απόμερη και με ελάχιστο κόσμο.

Η πισίνα

Η παραλία όνειρο. Αν ζηλέψατε έστω και για ένα λεπτό την παραλία στην ομώνυμη ταινία, όπου πρωταγωνιστούσε ο Leonardo di Caprio, εδώ θα μηδενίσετε ότι έχετε δει στο παρελθόν. Τα διαυγή νερά σας καλούν για ατελείωτες βουτιές μέσα της! Βέβαια, η πισίνα δεν είναι έτσι απλά προσβάσιμη σε όλους, θα πρέπει να πάρετε καραβάκι από το χωριό των Συβότων και να πάτε! Είναι τελείως ανοργάνωτη και με ελάχιστη σκιά!

ΣΥΒΟΤΑ, η «Καραϊβική της Μεσογείου» ΣΥΒΟΤΑ, η «Καραϊβική της Μεσογείου» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.