thespro.gr

Ειδήσεις από τη Θεσπρωτία, την Ηγουμενίτσα, το Φιλιάτι, την Παραμυθιά Υπεύθυνος: Αναστασίου Α. Ευάγγελος Τηλ. 6937784937 Email: info@892.gr

Αρχείο

Image and video hosting by TinyPic

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ


24 Ιουλίου 2016

Τι δεν θα πρέπει να κάνει ο δημοτικός άρχοντας - Του Σταύρου Κωστάρα


 
Όποιος θα έχει ποτέ την τύχη (ή και ατυχία κατά την άποψη κάποιων) να εκλεγεί σαν Δημοτικός Άρχοντας:
1. ΔΕΝ θα πρέπει να χρεώνει τους δημότες του με 500 ευρώ τον μήνα για το κινητό του τηλέφωνο. Θα πρέπει να αισθάνεται ντροπή να ξοδεύει «μια σύνταξη» ενός γέροντα για να μιλάει στο κινητό του.
2. ΔΕΝ θα πρέπει να χρεώνει στους δημότες του τα ποτά και τα κρασιά που πίνει στην πλατεία δημαρχείου μετά παρέας και φίλων. Αυτά να έχει την τσίπα να τα πληρώνει απ την τσέπη του.
3. ΔΕΝ θα πρέπει να χρεώνει στους δημότες του τους καφέδες, τα τοστ αλλά και τις βότκες που πίνει στις εξόδους του για προσωπική του διασκέδαση. Και αυτά από ντροπή θα τα πρέπει να τα πληρώνει απ την τσέπη του.
4. ΔΕΝ θα πρέπει να χρεώνει στους δημότες του τα κλαρίνα, τα ποτά και τα ξενύχτια μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Άλλο να συνεισφέρει ο δήμος κι άλλο να μαζεύει ψήφους ο δήμαρχος.
5. ΔΕΝ θα πρέπει να παίρνει υπαλλήλους στο δήμο για να τους στέλνει να δουλεύουν σπίτι τους επειδή δεν του αρέσει η φάτσα τους, η ομάδα τους ή το κόμμα τους.
6. ΔΕΝ θα πρέπει να πληρώνει υπερωρίες σε αλβανούς εργαζόμενους με άγνωστο καθεστώς στον Δήμο. Υπάρχουν άνεργοι έλληνες για τέτοια λεφτά.
7. ΔΕΝ θα πρέπει να δημιουργεί υποχρεώσεις για τις οποίες θα αναγκαστεί μετά να πάρει μη ανταποδοτικά δάνεια και να τα αφήσει αμανάτι στους επόμενους.
8. ΔΕΝ θα πρέπει να κάνει αλόγιστες επενδύσεις των κεφαλαίων που του παρέχει το κράτος χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον. Χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν αλλά όχι για πέταμα.
9. ΔΕΝ θα πρέπει να επιτρέπει στους υπαλλήλους του δήμου να εργάζονται όποτε τους αρέσει και τους βολεύει. Δεν τους πήρε εργάτες στο κτήμα του.
10. ΔΕΝ θα πρέπει να παίρνει υπαλλήλους για τους οποίους δεν θα υπάρχει καρέκλα να καθίσουν να εργαστούν. Οφείλει να τους βρει μια δουλειά να κάνουν.
11. ΔΕΝ θα πρέπει να δίνει δώρα και χρήματα σε μη έχοντες πραγματικά ανάγκη, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εκλογική πελατεία και να επανεκλεγεί. Θα πρέπει να τα κατανέμει σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.
12. ΔΕΝ θα πρέπει να δημιουργεί υπέρογκα ελλείμματα σε βάρος της οικονομικής διαχείρισης του δήμου. Τα πάθη του και τα λάθη του δεν οφείλουν να τα πληρώσουν οι δημότες.
13. ΔΕΝ θα πρέπει να αφήνει απλήρωτα χρέη τα οποία καλούνται κατόπι να πληρώσουν οι δημότες.
14. ΔΕΝ θα πρέπει να κόβει δεκάδες τιμολόγια από την ίδια εταιρία σε μια και μόνο ημέρα για να δικαιολογήσει χρήματα που ξοδεύτηκαν άγνωστο που.
15. ΔΕΝ θα πρέπει να παίρνει ανασφάλιστους «υπαλλήλους» με «ιδιωτικές συμβάσεις» και μπλοκάκια για να δημιουργήσει στρατό ψηφοφόρων. Υπήρχαν και υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες για αυτό.
16. ΔΕΝ θα πρέπει να δίνει ανεξέλεγκτα υπηκοότητα σε δεκάδες ομογενείς και μη, για να πάρουν συντάξεις από το κράτος και να δημιουργήσει αυτός έναν δεύτερο στρατό ψηφοφόρων.
17. ΔΕΝ θα πρέπει να μένει μακριά από τους δημότες του, αυτός στην πόλη και αυτοί στο χωριό. Ο δήμαρχος πρέπει να διαμένει στον δήμο του.
18. ΔΕΝ θα πρέπει να λέει ψέματα στους δημότες για το ύψος των δανείων που πήρε και τα οποία θα πληρώνουν αυτοί για τα επόμενα 30 χρόνια.
19. ΔΕΝ θα πρέπει να έχει μέρα νύχτα ως Ι.Χ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δήμου για να κάνει τις βόλτες του στην πόλη.
20. ΔΕΝ θα πρέπει να βολεύει την δικιά του γυναίκα σε θέση εργασίας που θα ήταν περισσότερο αναγκαία και απαραίτητη στην γυναίκα κάποιου άνεργου.
21. ΔΕΝ θα πρέπει να παίρνει και την πλουσιοπάροχη αντιμισθία του δημάρχου και το παχυλότατο μισθό του γιατρού από το νοσοκομείο χωρίς να προσφέρει καμιά υπηρεσία, και όταν έρθει η ώρα των ευθυνών να μην τον βρίσκουν να τις επιβάλουν.
22. ΔΕΝ θα πρέπει να παίρνει και την αντιμισθία του δημάρχου, και την σύνταξη από το δημόσιο και τα μετοχικά ταμεία, και την αμοιβή από καμιά δημοτική επιχείρηση, και χωρίς να ξοδεύει ευρώ από τη τσέπη του αφού στην εποχή των παχιών αγελάδων όλα τα πλήρωνε ο δήμος.

Κι όμως!!!!!! Κάποιοι τα έκαναν!!!!
Πως νομίζετε ότι έφτασε αυτή η χώρα στον πάτο!!!!!!
Κάποιοι την έσπρωξαν!!!!

Κωστάρας Σταύρος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *