Παραμυθιά: Στις καλένδες η αναστήλωση του ΙΝ Αγίου Νικολάου, 10 μήνες μετά την έκθεση ακαταλληλότητας...


 
 
Ήδη έχουν περάσει 10 μήνες, από την στιγμή που η εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με έκθεση αυτοψίας από μηχανικό της υπηρεσίας, διαπίστωσε τα προβλήματα στην στατικότητα του Ι.Ν Αγίου Νικολάου, ο οποίος είναι και κοιμητηριακός ναός (2ο νεκροταφείο Παραμυθιάς), με αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, Ιωάννη Χουλιαρά, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η μελέτη αποκατάστασης του ναού, καθώς ο ιστορικός ναός κινδυνεύει.

Αλώστε η έκθεση αυτοψίας που ειχε παρουσιάσει αποκλειστικά η Paramythia-online.gr, είναι ξεκάθαρη αφού αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κατάσταση του ναού κρίνεται κρίσιμη. 10 μετά μετά και ακόμα δεν έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη, με την έκθεση να έχει κοινοποιηθεί στην Μητρόπολη Παραμυθιάς.

Η εκκωφαντική σιωπή που επικρατεί για την λύση του προβλήματος είναι ενδεικτική της χαλαρότητας που επικρατεί, ωστόσο ο ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους κάτοικους της περιοχής και η οποιαδήποτε καθυστέρηση προσβάλει τόσο το θρησκευτικό αίσθημα όσο και την μνήμη των νεκρών που βρίσκονται στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου.

Ελπίζουμε να επικρατήσει η σωφροσύνη και σύντομα να δοθεί ένα τέλος σε αυτη την κατάσταση



Παραμυθιά: Στις καλένδες η αναστήλωση του ΙΝ Αγίου Νικολάου, 10 μήνες μετά την έκθεση ακαταλληλότητας... Παραμυθιά: Στις καλένδες η αναστήλωση του ΙΝ Αγίου Νικολάου, 10 μήνες μετά την έκθεση ακαταλληλότητας... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 02, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.