58 ζεύγη πελαργών, ήρθαν το 2016 στη Θεσπρωτία, μειώθηκαν τα νεοσσά


 
 
Σε απογραφή, με απευθείας παρατήρηση και καταγραφή των φωλιών και των ζευγαριών, που έγινε από το Φορέα Διαχείρησης Στενών και Εκβολών των ποταμών Καλαμά και Αχέροντα, διαπιστώθηκε ότι παρέμεινε σταθερός ο αριθμός των πελαργών (58 ζεύγη), που ήρθαν το 2016 στη Θεσπρωτία, σε σύγκριση με το 2015, ενώ μειώθηκαν τα νεοσσά. 
 
Άλλο στοιχείο είναι ότι οι πελαργοί φέτος προτίμησαν να εγκατασταθούν και στις παλιές φυσικές τους φωλιές.

Επίσης, παρουσιάζεται μια μικρή αύξησητων άδειων φωλιών σε εκκλησίες και των κατεστραμμένων φωλιών, γεγονός που μπορεί να οφείλεται και σε ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. 
 
Οι φωλιές των πελαργών εντοπίζονται γύρω από τους βασικούς υγρότοπους της Θεσπρωτίας ,αλλά και της Πρέβεζας οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες διατροφής τους από βορειοδυτικά προς νοτιοδυτικά: 
το Δέλτα Καλαμά και οι πλημμυρισμένες υγροτοπικές του εκτάσεις, ο κάμπος Φιλιατών, η λίμνη Λιμνοπούλα, η λίμνη Γκρίκα, η λίμνη Προντάνη,το Έλος Καλοδικίου και το Δέλτα Αχέροντα με τα έλη Αμμουδιάς και Κερέτζας. Η απογραφή έκανε μια του Φορέα, που αποτελείται από τη βιολόγο Συντιχάκη Ε. και τους φύλακες Φιλίππου Ε., Μάντο Α., Μαρτίνη Α., Διαμάντη Χ. και Κόντο Κ.
 
58 ζεύγη πελαργών, ήρθαν το 2016 στη Θεσπρωτία, μειώθηκαν τα νεοσσά  58 ζεύγη πελαργών, ήρθαν το 2016 στη Θεσπρωτία, μειώθηκαν τα νεοσσά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.