Συνάντηση Κάτση – Γκόγκα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας για τις προοπτικές του Τ.Ε.Ι. στην Ηγουμενίτσα



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα τον ρόλο και το μέλλον του παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Θεμιστοκλής Γκόγκας.

Η κ. Υπουργός αφού περιέγραψε τη δύσκολη πραγματικότητα που επωμίστηκε το Υπουργείο, ως προίκα του "σχεδίου Αθηνά", μίλησε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να σταθούν στο ύψος των αναγκών της κοινωνίας. Η κυβέρνηση νομοθετεί και θα συνεχίσει να νομοθετεί σε αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και κατ’ επέκταση και το παράρτημα του στην Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Κάτσης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του τμήματος, σε μια βιώσιμη και αναπτυξιακή λογική, με βάση βέβαια ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια. Το ίδρυμα τόνισε ότι είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία, και η εύρυθμη λειτουργία του μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης.

Εφόσον θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή τη σύνδεση, στον αντίποδα του "σχεδίου Αθηνά", πρέπει στο σχεδιασμό να ληφθούν υπόψη οι ιδιομορφίες της ευρύτερης περιοχής, όπως η στρατηγική γεωγραφική της θέση και ο κομβικός της ρόλος στις συνδυασμένες μεταφορές.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του Τμήματος που του προσέδωσαν διεθνή ακαδημαϊκή αναγνωρισιμότητα. Επεσήμανε τη μοναδικότητα του ακαδημαϊκού χαρακτήρα και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με τις αιτούμενες μεταβολές στις κατευθύνσεις του Τμήματος. Τόνισε επίσης, πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να καταρτιστεί αξιόπιστη και βιώσιμη πρόταση για τον ρόλο και το μέλλον του, την οποία έπειτα θα καταθέσει στο Υπουργείο.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία έως ότου φτάσουμε, με σαφή χρονικά όρια, στην υποβολή μιας πρότασης η οποία θα στηρίξει και θα ενισχύσει το ρόλο του τμήματος, σε ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις.

Συνάντηση Κάτση – Γκόγκα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας για τις προοπτικές του Τ.Ε.Ι. στην Ηγουμενίτσα Συνάντηση Κάτση – Γκόγκα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας για τις προοπτικές του Τ.Ε.Ι. στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.