Σήμερα τα εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας εγκαινιάζει το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας “HERA – Sustainabletourismmanagement of Adriatic HERitage” με κύριο στόχο την παρουσίαση της Ιστορίας της Θεσπρωτίας με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Η Π.Ε. Θεσπρωτίας σε συνεργασία με διακρατικούς εταίρους από 8 χώρες (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αλβανία) συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου “HERA – SustainabletourismmanagementofAdriaticHERitage” στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ Αδριατική.

Το έργο HERA πραγματεύεται ορισμένες από τις κυριότερες προκλήσεις όλων των συμμετεχουσών χωρών αναφορικά με τους τομείς τουρισμού-πολιτισμού όπως έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση και προώθηση της πολιτιστική κληρονομιάς της Αδριατικής, ανεπαρκής συμμετοχή των τοπικών φορέων σε δράσεις προώθησης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, υψηλή εποχικότητα στην τουριστική ζήτηση, άνισα επίπεδα ανάπτυξης της τουριστικής προσφοράς μεταξύ των χωρών της Αδριατικής και τέλος, έλλειψη προώθησης της Αδριατικής ως ένα μοναδικό πολιτιστικό τουριστικό προορισμό στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται το τελικό εθνικό συνέδριο που έχει ως σκοπό την παρουσίαση των κύριων αποτελεσμάτων του έργου αλλά και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας τα οποία αποτελούν και συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσπρωτίας και συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιφέρειας και της τουριστικής προώθησης του τόπου.
  • Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας, ισόγειο χώρο της Π.Ε. Θεσπρωτίας (Π. Τσαλδάρη 18, Ηγουμενίτσα) και 
  • Τελικό Συνέδριο: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία»15 Νοεμβρίου 2016 στις 17.00 στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας (28ης Οκτωβρίου 2, Ηγουμενίτσα).


Σήμερα τα εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας Σήμερα τα εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Σελίδες