Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί



15 Φεβρουαρίου
Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας
ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ...

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει εξίσου τα παιδιά σε όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση , η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα 2 στα 3 παιδιά .Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελμάτων της υγείας , ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται άμεσα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Η έγκαιρη διάγνωση ζώσει ζωές, πόσο μάλλον των παιδιών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο, είναι το -διαχρονικό-μήνυμα της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της ICCCPO.

Οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά αποσκοπούν κάθε παιδί που πάσχει από καρκίνο να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη και έγκαιρη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει . Σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν στον αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά οι μικροί ασθενείς αλλά και οι οικογένειές τους, με το να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών, στηρίζοντας τους συλλόγους και τους φορείς υποστήριξης των παιδιών.

Γι’ αυτό το λόγο το τμήμα Ηπείρου της «Φλόγας» με έδρα την Ηγουμενίτσα, διοργάνωσε, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας πάνω στο θέμα του παιδικού καρκίνου και στο δικαίωμα των παιδιών στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική κατάστασή τους.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και την κα Άννα Πανταζή , η οποία , σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ, τον επίσημο εκπρόσωπο της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα μυελού των οστών, είχε αναλάβει την ενημέρωση και τη λήψη δείγματος όσων ήθελαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να μπουν στην παγκόσμια αλυσίδα αγάπης!!!

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον κύριο Ευάγγελο Χαλματζή για την μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.

Κυρίως ευχαριστούμε όλους όσους έδωσαν το παρών και διέδωσαν το μήνυμα πως το παιδί με καρκίνο δεν είναι μόνο και πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!!!! 
Για τη Φλόγα
Η εκπρόσωπος Ηπείρου
Ελευθερία Κώτσιου 


 
Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.