Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο παππούς του προέδρου της ΝΔ που πολέμησε για την απελευθέρωση της Ηπείρου





Μεταξύ των σωμάτων και των αντρών που έδρασαν κατά την διάρκεια του Βαλκανικού πολέμου ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάτάκης, παππούς του σημερινού προεδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάτάκης με το τάγμα του θρυλικού Καπετάνιου Δεληγιαννάκη αλλα και ηγούμενος δικού του τάγματος, ήταν μέρος των 3.500 Κριτηκών που πολέμησαν στην περιοχή.

Μαζι με το ταγμα του Δημητρίου Μπότσαρη και με δύναμη περισσοτέρων από 500 μαχητών από την ευρήτερη περιοχή της Παραμυθιάς, έδρασαν στην Ηπειρο για τον έλεγχο της μοναδικής διόδου από Τσερίτσανα προς Δύο Βουνά Ολύτσικας καθώς και προς το Σένικο Δωδώνης, που τότε άνηκε διοικητικά στη Παραμυθιά.

Συμμετειχε επισης πρωτοστατώντας με το τάγμα του, στην απελευθέρωση της Σιάτιστας.

Γεννήθηκε στα Χανιά και καταγόταν από σπουδαία οικογένεια πολιτικών με μεγάλη παράδοση. Πατέρας του ήταν ο δημοσιογράφος και πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και μητέρα του η Κατίγκω Βενιζέλου, αδερφή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Εξελέγη βουλευτής Χανίων πολλές φορές, ενώ ηταν νυμφευμένος με τη Σταυρούλα, κόρη του Χαράλαμπου Πλουμιδάκη, με την οποία απέκτησαν πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων και τον μετέπειτα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αδελφός του ήταν ο επίσης πολιτικός Αριστομένης Μητσοτάκης


 
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο παππούς του προέδρου της ΝΔ που πολέμησε για την απελευθέρωση της Ηπείρου Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο παππούς του προέδρου της ΝΔ που πολέμησε για την απελευθέρωση της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.