Συνελήφθησαν τα κλεφτρόνια των Φιλιατών - Είχαν διαπράξει 10 ληστείες και κλοπές



Εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δυο περιπτώσεις ληστειών στη Σαγιάδα και στην Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας και οκτώ υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 22, 28, 29 και 40 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν - κατά περίπτωση - ως δράστες των ληστειών και των κλοπών. Οι παραπάνω δράστες προχθές (7-3- 2017) το πρωί διέρρηξαν οικία 25χρονου ημεδαπού στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα, τον ακινητοποίησαν και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή. 

Στη συνέχεια καταδιώχτηκαν από αστυνομικούς και διέφυγαν σε αλβανικό έδαφος, όπου συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες είχαν ενημερωθεί σχετικά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας. 

Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος με τον 29χρονο δράστη, μετά τα μεσάνυκτα της 13-02- 2017, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν ζευγάρι ημεδαπών (ηλικίας 72 και 68 ετών) στο σπίτι τους στην Βρυσέλλα Φιλιατών και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των παθόντων. 

Επιπλέον διακριβώθηκε η - κατά περίπτωση - εμπλοκή τους σε οκτώ περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, που έγιναν κατά τον τελευταίο χρόνο, σε περιοχές της Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα, Καστρί, Μαυρούδι, Κεστρίνη, Τρίκορφο και Σμέρτο), με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. 

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις καθώς και ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση συνεργών τους.


Συνελήφθησαν τα κλεφτρόνια των Φιλιατών - Είχαν διαπράξει 10 ληστείες και κλοπές Συνελήφθησαν τα κλεφτρόνια των Φιλιατών - Είχαν διαπράξει 10 ληστείες και κλοπές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.