Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα με 110 κιλά κάνναβης





Συνελήφθησαν, χθες (08-03-2017), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 22 και 24 ετών, καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 19 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής στην χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες μετά τα μεσάνυκτα στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί.

Μετά από έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο πορτ παγκάζ (25) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (110.300) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι, οι δύο ημεδαποί, λειτουργούσαν κατ’ εντολή των δύο υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι είχαν οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Κατόπιν αναζητήσεων οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, την ίδια ημέρα στο Αίγιο Αχαΐας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • στην οικία του 19χρονου αλλοδαπού, στο Αίγιο Αχαΐας:
  • ένα βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (219,3) γραμμαρίων
  • ένα βάζο με κλώνους ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (176,7)
  • δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (29,7) γραμμαρίων
  • μία συσκευασία με κλώνους κάνναβης, βάρους (2,2) γραμμαρίων
  • ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης
  • ένα πτυσσόμενο γκλοπ και ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα»
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης
  • πέντε κινητά τηλέφωνα
  • ιδιόχειρες σημειώσεις


στην κατοχή των λοιπών συλληφθέντων μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,6) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος.


Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα με 110 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα με 110 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.