Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά στο σεμινάριο "Δηλητηριασμένα Δολώματα" της Π.Ο. Καλλιστώ




Ο Φορέας διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά συμμετείχε στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Εθνικού Πάρκου Βορείας Πίνδου και το οποιο υλοποιηθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από την Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ σχετικά με το περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες). 

Οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο χρήσης των δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ύπαιθρο είναι ανησυχητικές, με θύματα σπάνια είδη της άγριας πανίδας αλλά και ζώα εργασίας, όπως οι ποιμενικοί και οι κυνηγετικοί σκύλοι. 
Η χρήση των δολωμάτων αυτών πλήττει κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος τα πτωματοφάγα αρπακτικά πουλιά (ασπροπάρης, όρνια κ.α.) αλλά και εμβληματικά είδη θηλαστικών όπως η αρκούδα, ο λύκος και ο λύγκας. Ωστόσο απώλειες σημαντικές παρατηρούνται και σε κυνηγετικούς σκύλους και σε σκύλους φύλαξης κοπαδιών, που δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν λόγω οικονομικών δυσχεριών. 

Το σεμινάριο απευθυνόταν στους υπαλλήλους των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, στις δασικές υπηρεσίες και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.



Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά στο σεμινάριο "Δηλητηριασμένα Δολώματα" της Π.Ο. Καλλιστώ  Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά στο σεμινάριο "Δηλητηριασμένα Δολώματα" της Π.Ο. Καλλιστώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.