H αλήθεια για το οικοτροφείο το ΠΙΚΠΑ και την Μητρόπολη Παραμυθιάς - Του Γρηγόριου Μάρκου




Βλέποντας κάθε τόσο διάφορες δημοσιεύσεις στον τύπο και για να διευκρινίσω, γνωρίζοντας κι τα αδιάσειστα στοιχεία τα οποία έχω στα χέρια μου, θα ήθελα να αναφέρω οτι το οικοτροφείο είναι γυμνασιακό και οχι μητροπολιτικό και ανήκει σο ελληνικό δημόσιο.

Έγινε με χρήματα του δημοσίου και ευεργετών, ο δε δεύτερος όροφος έγινε και πάλι με χρήματα του δημοσίου. Το 1962 στο κτηματολόγιο Παραμυθιάς φαίνεται με αρ. 3/490/8020 στρεμμάτων στο γυμνασιακό οικοτροφείο παραχωρηθέν από το Σ.Α.Α.Κ Παραμυθιάς 8/5/1957ΕΑ Θεσπρωτίας για οικόπεδο/κυρωθέντος με νομ/κο διάταγμα υπ' αρ. 3958 από το υπουργείο Γεωργίας ΕΚ 8020 στρεμμάτων αγρού Ν.437. Επίσης με επικύρωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας με την παρ. 3388/4/5/59.

Η ανέγερση του δευτέρου ορόφου, έγινε με την υπ.αρ. 957 του δήμου Παραμυθιάς και το εθνικό ίδρυμα Βασιλέως Παύλου μεταβίβασε την κυριότητα στο ίδρυμα με συμβολαιογράφο Αθηνών Μαριάνθη Ασημακοπούλου και δήμαρχου Παραμυθιάς τον Έκτορα Μπέλλο.

Οπότε ουδεμία σχέση η Μητρόπολη Παραμυθιά, ούτε και εχει δικαιώματα στο οικοτροφείο. Επίσης έχει γίνει κατάληψη και στο ΠΙΚΛΠΑ που λειτουργούσε ως ίδρυμα Πρόνοιας του υπουργείου υγείας επι σειρά ετών.

Με την μεταφορά του ΠΙΚΠΑ στην Ηγουμενίτσα, το ίδρυμα λειτούργησε ως λύκειο Θηλέων για πολλά χρόνια. Όταν το λύκειο μεταφέρθηκε στο νέο γυμνάσιο, η Μητρόπολη έκανε κατάληψη στο ίδρυμα και έβαλε μέσα έναν ιερέα Βάσιον και με σήμανση πως επρόκειτο για σχολή ιερέων, χωρίς να ενοχληθεί κάνεις από τον δήμο Παραμυθιάς ΄γ από την νομαρχία Θεσπρωτίας.

Επομένως το ως άνω οικόπεδο με το υπ'αριθμό 392/1780 τετραγωνικά μέτρα περιήλθε στο ΠΙΠΚΑ Παραμυθιάς ως ιδιόκτητο.

Αυτά σε γενικές γραμμές τα πρακτικά και γνήσια παραστατικά των δύο ιδρυμάτων για την απαίτηση των πολιτών να προβεί σε γηροκομείου.

Ο δήμος και η περιφέρεια θα πρέπει να προβούν άμεσα σε διοικητική αποβολή στον κατέχοντα παράνομα, τα δύο κτήρια που δεν λειτουργούν επί σειρά ετών και όποιος έχει τίτλους κυριότητας ας τους προσκομίσει.

Ο λαός της Παραμυθιάς με υπόμνημα του και 78 υπογραφές, ζήτησε να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν το έβαλε στα θέματα και σε ερώτηση μου για τον λογο, μου απάντησε προφορικά πως δεν μπορεί.

Τίποτα άλλο.

Γρηγόριος Μάρκου για το paramythia-online.gr


 
H αλήθεια για το οικοτροφείο το ΠΙΚΠΑ και την Μητρόπολη Παραμυθιάς - Του Γρηγόριου Μάρκου H αλήθεια για το οικοτροφείο το ΠΙΚΠΑ και την Μητρόπολη Παραμυθιάς - Του Γρηγόριου Μάρκου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.