Στην έκθεση φωτογραφίας η κόρη του αείμνηστου δασκάλου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Κώστα Παπαγγέλη



Συγκινημένη παρευρέθη στην έκθεση φωτογραφίας με παλιές εικόνες της Ηγουμενίτσας που διοργάνωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, η κόρη του αείμνηστου δασκάλου του σχολείου την δεκαετία του 1960 Κώστα Παπαγγέλη.

Σε πολλές από τις φωτογραφίες απεικονίζονταν ο αείμνηστος δάσκαλος και η κόρη του δεν έκρυψε την συγκίνησή της, ευχαριστώντας τον σημερινό διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Κύλλα, για την ευκαιρία που της έδωσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

Για πολλές σειρές Ηγουμενιτσιωτών μαθητών ο αείμνηστος δάσκαλος Κωνσταντίνος Παπαγγέλης έμεινε ανεξίτηλα στην μνήμη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον για τις εκτός διδασκαλίας δραστηριότητες που ανέπτυσσε με τους μαθητές, αλλά και για τα ξεκαρδιστικά επεισόδια που προκαλούσε. 

Διαμόρφωνε επίσης τις μαθητικές δραστηριότητες και στα γυμνασιακά χρόνια ως τοπικός έφορος προσκόπων.

Χαρακτηριστικές όμως ήταν οι εκδρομές που διοργάνωνε για ψυχαγωγία και πολιτιστική ενημέρωση των μικρών μαθητών του

Η πρώτη εκδρομή που κάναμε μαζί του ήταν τον Φλεβάρη του 1963 στην ηπειρωτική πρωτεύουσα τα Γιάννενα.

Στην φωτογραφία που τραβήχτηκε από πλανόδιο φωτογράφο έξω από το τζαμί κατά την διάρκεια ημερήσιας εκδρομής στα Γιάννενα ο κ. Παπαγγέλης περιστοιχίζεται από τους τότε μαθητές του.


Συγκεκριμένα αναγνωρίζονται:
Κάτω σειρά: Χριστόδουλος Τόσκας, Αντώνης Στέλιος, Πέτρος Κοντοζήσης, Τάσος Βασιάδης, Πέτρος Γεωργίου, Άννα Μιχαλά, Βασιλική Χριστιανού, Αλέκα Νάση, Σταυρούλα Μάτση, Ρούλα Τσιάτση, Ασπασία Μεταλλινού, Μαριάννα Κεφάλα, Μαρία Καίσαρη και Ζωή Κωστάρα
Δεύτερη σειρά: Ερμιόνη Σάρρα, Ανδρονίκη Γιάκη, Σοφία Νοτίδου, Μιράντα Κόκκα, Παρασκευή Πλαστήρα, Νίκος Δημητριάδης, Μάκης Κωστάρας, Θωμάς Τζάφος, Γιώργος Πιτούλης, Φωτεινή Μπίτη , Μαρία Σολή.
Πίσω από τον δάσκαλο: Σπύρος Μπαλάσκας, Τάκης Μπύρος, Κατερίνα Μίχου, Ηλίας Ράγκος, Σωτήρης Δελαβίας, Κώστας Ευγενής.
Στην κορυφή συνωστίζονται οι: Χρήστος Δημητρίου, Κώστας Στέρτσος, Σωτήρης Γεωργούλης, Χρήστος Αθανασίου, Βαγγέλης Γκόντοβος, Θωμάς Τσούτσουρας, Φώτης Μηλιώνης, Γιώργος Ρούμπης, Παύλος Αναστασίου, Βασίλης Αναστασίου και Κώστας Λάσκαρης. 
Από την έκδοση "ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΜΑΣ" 
των Α.Βασιάδη και Κ.Λώμη


 
Στην έκθεση φωτογραφίας η κόρη του αείμνηστου δασκάλου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Κώστα Παπαγγέλη Στην έκθεση φωτογραφίας η κόρη του αείμνηστου δασκάλου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Κώστα Παπαγγέλη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.