ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2017 - Με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας


Το κορυφαίο πολυφωνικό αντάμωμα κάθε χρόνο στην Αθήνα! Η μεγαλύτερη εκδήλωση του Πολυφωνικού Καραβανιού κάθε χρόνο στην πόλη.
Με τη συμμετοχή δεκαέξι πολυφωνικών ομίλων, ηπειρώτικης κομπανίας και θρακιώτικης ζυγιάς - με τη μεγαλύτερη, παρά ποτέ άλλοτε, συμμετοχή στην γιορτή μας.

Άνω Δερόπολη, Άνω Πωγώνι, Πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", Αετόπετρα, "Δελβινιώτικα", "Ισοκράτισσες", Εργαστήρι Πολυφωνίας Π.Σ.Ε., Λαογραφικός Όμιλος Βορειοηπειρωτών "Χάονες", Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτού, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος "Δερόπολη", "Πολύφωνο" (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" - θα είναι μαζί μας, με τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας. Μαζί μας, επίσης, οι LOT KURBETI (Αλβανία) και οι RHODINA (Βουλγαρία) καθώς και οι "Ιώ" σε διφωνίες από τον Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία.
Η γιορτή των φωνών κορυφώνεται με χορό - με προεξάρχουσα την Ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και την Θρακιώτικη ζυγιά του ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΑΝΑΚΗ.



Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017 αναδεικνύεται στην πλουσιότερη, την πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη διαχρονικά! Το άλλο Σάββατο σμίγουν στην Πέτρα τραγούδια, είδη, λαοί, γλώσσες, φωνές και ψυχές, περισσότεροι όμιλοι και τραγουδιστές παρά ποτέ άλλοτε. Στο μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ με τους φίλους της πολυφωνίας στην Αθήνα, με τους ιχνηλάτες τωνα υθεντικών ακουσμάτων ψυχής, σε ένα κάλεσμα μύησης σε ένα ταξίδι αποκαλυπτικό στα αθησαύριστα τοπία της λαϊκής πολυφωνίας!

Η μεγάλη γιορτή μας αποτελεί την κορύφωση της "ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ 2017", ενός πλουσιότατου κύκλου εκδηλώσεων και δράσεων που ολοκληρώνεται λίγο πριν το Θερινό Ηλιοστάσιο.
Κι η άνοιξη αυτή ήταν πλουσιότατη για το πολυφωνικό τραγούδι, με μια εξαιρετική άγρα πολυφωνίας που συμπεριέλαβε την εκδήλωση - αφιέρωμα στα Πολυφωνικά Τραγούδια της Άνω Δερόπολης (20 Μαρτίου, Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης), την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Λαμπρίδη "ΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ" (1η Απριλίου, ΕΡΤ), το Εργαστήρι Πολυφωνίας και τις συναυλίες της "Χαονίας στο Βερολίνο (27 Απριλίου - 2 Μαϊου), τον δεύτερο γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού (14 Μάη, στην Αθήνα στον λόφο των Μουσών με διπλάσια συμμετοχή ομίλων και κόσμου), το Ανοιξιάτικο Πολυφωνικό Καραβάνι 2017 σε Βώλακα Δράμας, νότια Βουλγαρία, Μαυολεύκη - Αναστενάρια, Κερκίνη (20 - 23 Μάη).

Μετά από μια τέτοια άνοιξη, ανταμώνουμε όλοι στο Θέατρο Πέτρας!
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, στη Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017 που διοργανώνεται από την "Άπειρο" / Πολυφωνικό Καραβάνι.
Με τη στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Περισσότερες πληροφορίες:
laalex@otenet.gr, www.polyphonic.gr


 
ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2017 - Με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2017 - Με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.