Μνημόσυνο για τα 5 χρόνια από τον θάνατο του Παπακώστα



Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 11 Ιουνίου 2017, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ραγίου, θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αιωνίας μνήμης και μακαρίας αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου του Θεού, Κωνσταντίνου Ιερομονάχου (του γνωστού σ' όλους μας παπα-Κώστα)*, επί τη συμπληρώση πέντε ετών απ' την κοίμησή του.

Παρακαλούνται να προσέλθουν όλοι οι ευλαβείς Χριστιανοί.


Εκ της Ιεράς Μονής Ραγίου Ηγουμενίτσης
*Στην Ι.Μ. Ραγίου βρίσκεται ο τάφος του Γέροντα...
 
Ο π. Κων/νος αναδείχθηκε σε μια ανεπανάληπτη μορφή ιερωμένου. 
Η πορεία του ήταν γεμάτη από μύρα και δάκρυα. Μύρα για το Χριστό, τον οποίο αγάπησε πολύ. Και δάκρυα στους αγώνες του για την ελευθερία της πατρίδας και της κοινωνίας. Από την καρδιά του, σαν από ανεξάντλητη πηγή, ανάβλυζε η βαθιά ευγνωμοσύνη και αφοσιωση στον Ιησού. 
Από τα χείλη του, σαν από ανοιχτό μυροδοχείο, εξέρχονταν οι ευωδίες των προσευχών του και ο σοφός λόγος του, που πολλούς καθοδήγησε. Ατένιζε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής όχι με το φοβισμένο βλέμμα της ολιγοπιστίας ή μόνο με τις φτωχές ανθρώπινες δυνάμεις, αλλά μέσα από το πρίσμα της πίστης με εμπιστοσύνη στην πατρική πρόνοια και προστασία του Θεού. Γι' αυτό και τα πιο δυνατά χτυπήματα, τα αντιμετώπιζε με αισιοδοξία. Όχι μόνο τα ξεπερνούσε, αλλά γίνονταν αφορμή να ισχυροποιηθεί στην πνευματική, αλλά και στην καθημερινή ζωήτου.
 
Γεννήθηκε στο χωριό κάτω Ξέχωρο Φιλιατών το έτος 1910. Τον Ιούλιο του 1940 χειροτονήθηκε ιερέας στην ενορία Λαμποβίστρας κάτω Ξέχωρου. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κηρύχτηκε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Μετέβη στην Αλβανία, όπου ο Ελληνικός στρατός έδινε αγώνα για την πατρίδα. Στους Αγίους Σαράντα συνάντησε το τάγμα Φιλιατών και εμψύχωσε τους στρατιώτες. Το 1943 μαζί με 44 άλλα άτομα της περιοχής του κατατάχτηκε στην εθνική οργάνωση των Ε.Ο.Ε.Α-ΕΔΕΣ και για δύο περίπου χρόνια αγωνίστηκε σθεναρά κατά των κατοχικών δυνάμεων.

Στις 16 Αυγούστου του 1945, διορίστηκε φοροεπιστάτης στην Ιερά Μονή Γηρομερίου. Βρήκε το Μοναστήρι σε κατάσταση ερήμωσης και εγκατάλειψης, αλλά με σκληρή δουλειά και πολύ μέριμνα ξανάφτιαξε τα γκρεμισμένα κτίρια.
Το 1960 διορίστηκε στην ενορία Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας, όπου παρέμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Βρήκε τους κατοίκους μέσα στα παραπήγματα. Σε παράγκα έζησε και ο ίδιος, μαζί με την πρεσβυτέρα του, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το μήνυμα του π. Κων/νου, μέσα από τον τάφο του και ψηλά από τον ουρανό, είναι πως ο δρόμος του αγώνα και της προσφοράςείναι για τις ηρωικές ψυχές. Γι' αυτούς, που θυσιάζουν τα μικρά, για να κερδίσουν τα μεγάλα. 


 
Μνημόσυνο για τα 5 χρόνια από τον θάνατο του Παπακώστα Μνημόσυνο για τα 5 χρόνια από τον θάνατο του Παπακώστα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.