Παράταση πώλησης προϊόντων απαλλασσόμενων από ΕΦΚ σε χερσαία σύνορα, ζητάει ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης




Να παραταθεί η διαδικασία πώλησης προϊόντων απαλλαγμένων από Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών στα χερσαία σύνορα έως τις 30/6/2018, ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μ΄ επικεφαλής το βουλευτή Θεσπρωτίας, Μάριο Κάτση.

Η τροπολογία Κάτση έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τρομοκρατία και τη συνυπογράφουν η Αναστασία Γκαρά (Έβρου), ο Κώστας Μορφίδης (Καβάλας), ο Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς), ο Δημήτρης Ρίζος (Έβρου) ο Κωνσταντίνος Σέλτσας (Φλώρινας), ο Γιάννης Στέφος (Ιωαννίνων).


Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέγονται σε ακριτικές περιοχές, είναι ότι στις ελληνική μεθόριο δημιουργούνται συνθήκες άνισου ανταγωνισμού, εξαιτίας των όμορων χωρών, όπου τα επίπεδα φορολογίας είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Οι βουλευτές εξηγούν πως αν δεν υπάρξει αναστολή κινδυνεύουν άμεσα 800 με 864 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και μάλιστα σε ακριτικές περιοχές, όπου η ανεργία ξεπερνά το 40%. Επισημαίνουν, δε, πως αυτό θα σήμαινε απώλεια δημόσιων εσόδων της τάξης των 100 εκ. ευρώ σε βάθος πενταετίας και σε όρους προστιθέμενης αξίας απώλειες, 54 έως 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σημειώνοντας πως αυτή η διαδικασία δεν προκαλεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.


 
Παράταση πώλησης προϊόντων απαλλασσόμενων από ΕΦΚ σε χερσαία σύνορα, ζητάει ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης  Παράταση πώλησης προϊόντων απαλλασσόμενων από ΕΦΚ σε χερσαία σύνορα, ζητάει ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.